RASPLET U KVALIFIKACIJAMA: Greške hrabrih “Sokolova” odvele Poljake DIREKTNO u Rusiju! (VIDEO)

Poljska
Beta

Fudbalska reprezentacija Poljske izborila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je danas u poslednjem, 10. kolu Grupe E kvalifikacija, pobedila Crnu Goru sa 4:2. U baražu će se naći selekcija Danske, koja je igrala nerešeno sa Rumunijom 1:1. Danicmima se pridružila i ekipa Slovačke koja je zahvaljujući pobedi protiv Malte od 3:0 i nerešenom rezultatu u duelu Slovenije i Škotske, zauzela drugo mesto u grupi F.

 

Poljska je odlično počela utakmicu, već posle 16 minuta igre vodila je sa 2:0 golovima Krištofa Mačinskog i Kamila Grosickog, da bi Crna Gora preko u Stefana Mugoše u 78. i Žarka Tomaševića u 83. minutu stigla do izjednačenja.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića nije uspela da dodje do boda na gostovanju, pošto je Poljska golom Roberta Levandovskog u 85. i autogolom Filipa Stojkovića u 87. došla do trijumfa i tako izborila plasman na Svetsko prvenstvo prvi put od 2006. godine.

Danskoj je za direktan plasman bila potrebna pobeda nad Rumunijom i eventualni “kiks” Poljske, ali do toga nije došlo.

Poljska je kvalifikacionu grupu završila na prvom mestu sa 25 bodova, Danska je druga sa 20, Crna Gora treća sa 16, sledi Rumunija sa 13, te Jermenija sa sedam, odnosno Gruzija tri.

Škotskoj je za baraž bila potrebna pobeda ili eventualni remi ili poraz Slovačke od Malte, dok je Sloveniji trebao trijumf i poraz Slovaka, ali su oni ipak potvrdili ulogu favorita i lako pobedili Maltežane u Bratislavi.

Golove za trijumf Slovačke postigli su Adam Nemec u 33. i 62. minutu i Ondrej Duda u 69.

Škoti su na gostovanju u Ljubljani imali rezultat koji ih vodi u baraž za Svetsko prvenostvo, pošto su vodili golom Lija Grifita od 32. minuta, ali je Slovenija preokrenula pogocima Romana Bezjaka u 52. i 72. minutu.

Gosti su na kraju, odnosno u 88. minutu stigli do izjednačenja golom Roberta Snodgrasa.

U trećoj utakmici Grupe F koja nije imala rezultatski značaj, pošto je Engleska još ranije obezbedila prvo mesto i direktan plasman na Mundijal, a Litvanija ostala bez šansi da se plasira, slavio je lider grupe sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Hari Kejn u 27. minutu iz jedanaesterca.

Engleska je grupu završila sa 26 bodova, druga je Slovačka sa 18, koliko ima i trećeplasirana Škotska, ali uz lošiju gol razliku, dok je Slovenija četvrta sa 15, Litvanija na petom mestu ima pet, a poslednjeplasirana Malta jedan bod.