RAT ŠPANACA I ITALIJANA ZBOG SRBINA: Levante i Torino u SUKOBU oko Saše Lukića!

Saša Lukić
FSS.RS

Fudbalski klubovi Torino i Levante poslednjih dana ušli su u sukob oko mladog reprezentativca Srbije Saše Lukića, a italijanski klub želi da ga vrati s pozajmice iz Španije.

Mladi reprezentativac Srbije je na početku sezone iz Torina stigao na pozajmicu u Levante kako bi imao zagarantovanu minutažu i priliku da se kroz jake utakmice u Primeri dodatno razvija. 

Kao garancija, ugovorena je posebna klauzula da će tim iz Valensije morati da plati penale u iznosu od 500.000 evra ukoliko talentovani vezista ne bude odigrao više od 50 odsto utakmica.

U prvom delu sezone Lukić nije dobijao šansu, iako je u dresu mlade reprezentacije Srbije kroz kvalifikacije u kojima imaju sve pobede bio među glavnim adutima selektora Gorana Đorovića. 

To je izazivalo negodovanje u taboru Torina i spekulacije o mogućem povratku, međutim, priliku koju je trener Levantea Huan Munjiz ukazao Lukiću u poslednjih mesec dana srpski internacionalac je iskoristio na najbolji mogući način, pa je u poslednje četiri utakmice u Primeri, na tri bio starter. 

Lukić je pružio dobre igre posebno protiv Sevilje i Barselone što je još više povećalo apetite predsednika Torina Urbana Kaira u nameri da ga vrati u redove “bikova”, s obzirom na to da je izuzetno nezadovoljan statusom koji je imao u Levanteu.

Trener Huan Munjiz je ipak shvativši da na Lukića može ozbiljno da računa, sarkastično za španske medije pričao o njegovom povratku u Torino.

Čuli smo da Torino hoće da vrati Lukića. Želim i ja Kristijana Ronalda, ali mi ga Zidan ne da. Ne postoji mogućnost da nas Lukić napusti, rekao je Munjiz.