Razlaz posle Srbije: Ranijeri će predvoditi Grke protiv ‘Orlova’

Italijan Klauido Ranijeri, koji je otpušten sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Grčke, predvodiće tu ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Srbije nakon čega će završiti saradnju sa Savezom, saopšteno je danas.

Ranijeri je juče otpušten posle poraza na svom terenu od reprezentacije Farskih Ostrva sa 0:1, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali će predvoditi Grčku u prijateljskoj utakmici protiv Srbije, u utorak na Kritu, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Grčke.

Italijanski trener otpušten je zbog loših rezultata, pošto Grčka u kvalifikacionoj Grupi F zauzima poslednje mesto sa jednim bodom iz četiri utakmice.

Savez je demantovao da je pronašao novog selektora i naveo da “ima još mnogo vremena”, pošto narednu utakmicu u kvalifikacijama Grčka igra u martu protiv Mađarske.

Ranijeri je preuzeo Grčku u julu i nije imao dovoljno vremena da upozna igrače. On je za kratko vreme pozvao 38 različitih igrača u tim, a na ruku mu nije išlo ni zdravstveno stanje fudbalera. Preuzeo je odgovornost za poraz od Farskih Ostrva, ali nije želeo da podnese ostavku.

Srbiju će u utakmici protiv Grčke, u utorak od 18 časova na Kritu, predvoditi selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić, pošto je selektor A tima Dik Advokat u subotu podneo ostavku posle poraza od Danske od 1:3 u Beogradu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.