RAZLOG RASTANKA JE NEPRISTOJNA PONUDA? Marko Nikolić više nije trener Partizana!

Marko Nikolić
print screen/you tube.com/ FK Partizan Beograd

Samo nekoliko dana od osvajanja duple krune trener crno-belih odlazi iz kluba.

 

Spekuliše se da je Nikolić napustio Humsku zbog ponude mađarskog vicešampiona Videotona vredne 2,4 miliona evra.

Nikolić je imao još jednu godinu ugovora sa Partizanom, ali crno-beli nisu želeli da mu prave problem zbog bogate ponude koja se teško dobija.

On je Partizan preuzeo sredinom avgusta posle očajnih igara crno-belih pod vođstvom Ivana Tomića u kvalifikacijama za Ligu Evrope i na startu Superlige, a onda serijom od 37 mečeva bez poraza stigao do titule i Kupa Srbije.

– Fudbalski klub Partizan sa žaljenjem obaveštava javnost da je trener prvog tima FK Partizan, Marko Nikolić, danas podneo neopozivu ostavku. U iskrenom i prijateljskom razgovoru koji je Marko Nikolić vodio sa Upravom FK Partizan, istakao je da oseća potrebu za novim profesionalnim i ličnim izazovom. Marko Nikolić se zahvalio Upravi kluba na izuzetno plodonosnoj saradnji, uslovima koji su mu pruženi i sportskom i finansijskom ponudom koja je od strane kluba bila već pripremljena. Podvukao je svoje zadovoljstvo činjenicom da su sve strukture FK Partizan omogućile, u domenu svojih mogućnosti, potpuno autonoman rad koji je krunisan zajedničkim osvajanjem oba trofeja, Super lige i Kupa Srbije. Veliku zahvalnost je uputio svim svojim saradnicima u stručnom štabu, zaposlenima, igračima i fantastičnoj partizanovoj publici na izuzetnoj podršci, bez koje ostvareni ciljevi ne bi bili dosegnuti. FK Partizan izražava razumevanje za želju dosadašnjeg trenera da odgovori novim profesionalnim izazovima u inostranstvu, budući da je na terenima Srbije Marko Nikolić, gotovo bez prekida, angažovan punu deceniju. Ovom prilikom FK Partizan Marku Nikoliću želi svaku ličnu i profesionalnu sreću i uspeh u veri da će ostati uvek predani deo crno bele porodice – navodi se u saopštenju FK Partizan.