RAZMAŽENI MADRIĐANI: Navijači koji ne cene legende i ne znaju za kakvog giganta navijaju

Real Madrid je najbolji fudbalski klub na svetu svih vremena, ali navijači ovog španskog tima su daleko od toga, što ove sezone dokazuju iz utakmice u utakmicu. Svojim ponašanjem i postupcima narušavaju ugled tima i svakako uništavaju onu čuvenu reputaciju „Kraljevskog kluba”.

 

Od sredine dvadesetog veka Real Madrid je konstantno u vrhu evropskog fudbala. Ligu šampiona je osvojio rekordnih deset puta, a rangiran je kao najbolji u listi FIFA najboljih klubova 20. veka. „Galaktikosi” su osvojili 18 evropskih i svetskih trofeja i zajedno sa Bokom Juniors i Milanom, Real je najuspešniji tim na svetu. Tako da, (ponekada) možemo razumeti frustraciju navijača kada tim Karla Anćelotija zabeleži nekoliko loših rezultata, ali da „pljuju” po legendama i prozivaju one koji su im do juče bili heroji, e to se nikako ne može razumeti…

Vrhunac bezobrazluka navijača Real Madrida viđen je u utakmici protiv Šalkea, u Ligi šampiona, kada su zviždali Ikeru Kasiljasu. Golmanu koji je ostavio neopisivi trag u „Kraljevskom klubu”. Svako posle njega, ko bude stao između stativa madridskog tima, imaće težak zadatak, možda čak i nedostižan, jer postići ono što je Kasiljas tokom svoje karijere uspeo, zaista je retkost. Ipak, nekima ni to nije dovoljno. Izgleda da se brzo zaboravljaju momenti kada je Iker bio ključni igrač Reala. Koliko je samo puta spasao Madrid… Koliko je loših odbrana potrebno da bi izbrisao trag koji je on ostavio? Ne postoji ta brojka.

 

Dalje, sledeći je Geret Bejl. Svestan je Velšanin da mu navijači nisu baš naklonjeni, ali i pored toga trudi se da pruži maksimum. Trči, bori se, ima ga na svakom delu terena… Kako bi se tek borio da dobije makar malo podrške sa tribina? Da su mu navijači „vetar u leđa” bio bi još brži, a podsetimo, prema istraživanju Međunarodne fudbalske federacije Bejl je najbrži igrač na svetu sa loptom u posedu! On sa loptom dostiže brzinu od 36.9 kilometra na sat. Pa, imate Juseina Bolta u timu, a ni to vam nije dovoljno!?

 

Dolazimo i do jednog od najboljih igrača na planeti Kristijana Ronalda. Najveće zvezde tima... Real Madrid je 26. juna 2009. potvrdio da će se Ronaldo pridružiti klubu 1. jula, nakon prihvatanja uslova i potpisivanja šestogodišnjeg ugovora. Samo pet dana kasnije, na zvaničnom predstavljanju mu je uručen dres od strane Alfreda di Stefana. 

Portugalac je dočekan na „Santijago Bernabeu” od strane 80.000 navijača, nadmašivši rekord Dijega Maradone od 75.000 navijača, kada je predstavljen nakon transfera iz Barselone u Napoli 1984. A, sad… Stvara se sve veća tenzija između Ronalda i navijača.

Istina je da je napadač Madriđana u blagom padu forme, ne može se ni to tako lako potvrditi, ali da ne igra na onom nivou na koji smo navikli to je sigurno. Međutim, ni to ne daje za pravo publici da ga obasipa zvižducima i pogrdnim imenima, jer je ovaj igrač ispisao stranice istorije popularnih „Galaktikosa”, ali i fudbalske uopšte. Najbolji strelac, fudbaler koji zna kako da u ključnim momentima prelomi meč, koji je bezbroj puta postavljao konačne rezultate… Najveće je blago Reala, ali toga će navijači biti svesni tek kada ga izgube, a rastanak je izvestan.