“TU SMO DA SE IZMERIMO”: Ovo su reakcije DELIJA i GROBARA na žreb za Ligu Evrope!

liga evrope
dnevno.rs/kolaž

Sudeći prema prvim utiscima posle žreba u Nionu među pristalicama dva naša najveća kluba vlada umereni optimizam.

 

Zvezda je takmičenje u Evropi startovala gotovo neprimetno protiv Florijane sa Malte, da bi iz utakmice u utakmicu rasla i gazila evropske velikane kao što su Sparta i skupi Krasnodar.

Posle brodoloma koji se dogodio proteklog maja i gubitka titule u tri kola pre kraja, malo ko je očekivao da je pred Zvezdom velika fudbalska jesen. Uparavo je to u glavama pristalica crveno-bele boje, kada govore o velikom ali ne i nepobedivom protivniku sa kojim će odmeriti snage sredinom februara.

Crno-beli su na žrebu za nijansu bili srećniji od ljutog rivala. Mogao se Partizan sastati sa Atletikom, Zenitom ili velikim Arsenalom, ali je fortuna još jednom u 2017. godini namignula Partizanu koji pored plasmana u nokaut fazu Lige Evrope, nema mnogo razloga da slavi tekuću fudbalsku jesen.

Viktorija je nastup u grupi “G” Lige Evrope okončala na prvom mestu u konkurenciji Lugana, BerŠeve i Steaue. U češkom prvenstvu je zacementirano prvo mesto sa 14 bodova viška u odnosu na Slaviju. Uz činjenicu da je u proteklih nekoliko godina gotovo redovni učesni ligaškog dela evropskih fudbalskih kupova, zaključak je da Partizanu neće biti ni malo lako, ali bi mu svakako bilo teže da je naleteo na neki od klubova iz najjačih evropskih liga.

Crvena zvezda će biti domaćin moskovskom CSKA 14. februara, a samo dan kasnije Partizan na svom stadionu igra prvu utakmicu protiv Viktorije. Revanš susreti se igraju 22. februara.