“REAL IZ NIŠA NAPADA EVROPU” : Austrijski trener preuzeo Radnički!

Peter Pakult
print screen/you tube.com/jonathanjackson

Nekada poznati austrijski fudbaler, a sada već i dokazani trener Peter Pakult novi je šef stručnog štaba Radničkog iz Niša.

 

Pakult je kazao da želi u Radnički da donese svoje igračko i trenersko iskustvo, koje je stekao godinama bavljenja fudbalom u Austriji i inostranstvu.

– Kao igrač i trener sam igrao i vodio mnoge timove i ne plašim se novih izazova i zadataka. Radujem se svakom novom zadatku. Radnički poznajem iz prošlosti, još dok sam bio mlađi, jer je Radnički bio poznat klub 70-tih i 80-tih godina – reči su Austrijanca.

– Bio sam u mnogim klubovima i to stečeno iskustvo želim da donesem u Niš – poručio je Pakult i dodao da ne može da poredi srpski i austrijski fudbal. Cilj mu je da kao trener Radnički uvede među prve četiri ekipe u Srbiji.

– Pokušaćemo da igramo za vrh. Crvena zvezda i Partizan su van konkurencije, jer imaju veće budžete i kvalitetnije igrače. Ostali će se boriti za preostala mesta, a nadam se da će Niš da se bori za prva četiri – naglasio je on rekavši da će se boriti za ulazak u Evropu.

Pakult, koga kao trenera krasi to što posebno radi na fizičkoj spremi i disciplini igrača, najduže se zadržao u Rapidu iz Beča, koji je vodio od septembra 2006. godine do aprila 2011, a u sezoni 2007/2008. domogao se i tutule prvaka Austrije.

Bio je trener Lajpciga, Minhena 1860, Zavrča, Dinama iz Drezdena, Kerntena, kao i svog matičnog kluba, FAC iz Beča, a pre dolaska u Niš trenirao je hrvatsku Cibaliju.

Pomoćnik Pakulta u Radničkom biće nekadašnji reprezentativac Boban Dmitrović, koji je više godina igrao u Austriji.