“REAL MI JE DAO SVE”, ALI… Osvojio Evropu pa otišao – ZIDAN dao ostavku i NAPUSTIO MADRIĐANE!

Zinedin Zidan
Beta

Pravi razlog Zidanove ostavke još nije poznat.

 

Trener madridskog Reala Zinedin Zidan nije više trener aktuelnog šampiona Evrope, pošto je podneo neopozivu ostavku na tu poziciju!

Takvu odluku je zvanično saopštio na vanrednoj konferenciji za medije.

Tim mora da nastavi sa pobedama i neophodna mu je promena, drugačiji rad. Osećam da više nisam adekvatna osoba za ovaj tim, ne vidim da bi ova ekipa nastavila da pobeđuje sa mnom. Bilo je komplikovanih trenutaka tokom sezone, kada sam se zapitao… Doneo sam ovu odluku zato što volim Real i predsednika Peresa kojem sam zahvalan na svemu. Real mi je dao sve, ostaću uz njega ceo život. Želeo sam da se ovo završi na lep način – poručio je Zidan na konferenciji.

Francuski stručnjak je dodao i da je igračima saopštio takvu odluku.

Oni to znaju. Lično, razgovarao sam samo sa kapitenom Serhiom Ramosom, sa ostalima nisam. O svojoj budućnosti ne želim da pričam sada. Videćemo u narednom periodu. Nisam razmišljao ni o jednom drugom klubu – dodao je on.

Žaljenje zbog takve odluke izneo je i Florentino Peres, koji se zajedno sa Francuzem pojavio pred novinarima.

Ovo je neočekivano za sve, posle osvajanja Lige šampiona, ali moramo da poštujemo odluku. Današnji dan je tužan za Madridiste. Želeo sam da Zidan zauvek ostane sa nama. Real će uvek biti njegova kuća. Zahvalan sam mu na svemu što je učinio za nas – istakao je Peres.

Pravi razlog Zidanove ostavke još nije poznat. Zna se samo da je francuski stručnjak održao sastanak sa predsednikom Florentinom Peresom, posle čega je odlučio da se povuče sa klupe Kraljevskog kluba.

Zidan je u klub stigao u januaru 2016. godine, kad je nasledio Rafaela Benitesa. Od tada, osvojio je devet trofeja sa Madriđanima, uključujući tri titule prvaka Evrope i prvaka Španije. Ekipu je vodio na 149 utakmica i ostvario 104 pobede.

Iako je još rano govoriti o nasledniku, zanimljivo je da su kladionice povukle iz ponude Arsena Vengera, što je znak da se bivšem stretegu Arsenal daju i više nego velike šanse.