Liga šampiona: Real na ispitu protiv Šalkea, Porto sa blagom prednošću na Bazel

Aktuelni prvak Evrope Real Madrid dočekaće sutra na stadionu „Santjago Bernabeu” Šalke, dok će Porto ugostiti švajcarski Bazel u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Madriđani su 18. februara u Gelzenkirhenu slavili sa 2:0, pa stoga ekipa Karla Anćelotija ulazi s solidnom prednošću u revanš duel. 

 

Anćeloti je rekao da je njegov tim posle dva vezana neuspeha u Primeri izgubio samopouzdanje i izrazio nadu da će protiv Šalkea započeti novu seriju dobrih rezultata.

Zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo na utakmici protiv Atletik Bilbaa u Primeri nije uputio nijedan šut ka golu rivala, dok Geret Bejl na poslednjih osam utakmica nije postigao gol.

Nedostaje nam timski rad, igrači ne sarađuju na terenu, svi igraju kao individue. Treba da poradimo na tome, da osmislimo još neki način napada – rekao je Anćeloti.

S druge strane, Šalke je za vikend, posle dva poraza i jednog remija, obradovao svoje navijače pobedom nad Hofenhajmom od 3:1, a junak utakmice bio je mladi Maks Majer, kog je trener „rudara” Roberto di Mateo pohvalio.

Maks je odigrao jednu neverovatnu utakmicu, bio je čovek odluke. Takođe, tim je odlično odigrao, imali smo dosta prilika i lopta se dobro kretala… Sada treba da se okrenemo teškoj utakmici u Madridu koja nas očekuje i da se dobro pripremimo za nju – rekao je Di Mateo.

Porto i Bazel su u prvoj utakmici u Švajcarskoj remizirali 1:1, pa tako portugalski tim u revanš ulazi sa bolje pozicije.

Porto je nakon osvajanja Lige šampiona 2004. godine samo jednom izborio plasman u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja, dok je Bazel do sada samo jednom učestvovao i to pre 41 godinu. 

Takođe, Porto je na svom stadionu neporažen u poslednjih osam utakmica u Ligi šampion, a i u revanš utakmicu ulazi u dobrom raspoloženju nakon šest uzastopnih trijumfa u domaćem prvenstvu.

Obe revanša utakmice osmine finala Lige šampiona igraće se sutra od 20.45.