Real nastavlja da ispisuje stranice istorije: Evo zašto je ‘Kraljevski klub’ bolji od Barselone!

Fudbaleri Reala ispisali su nove stranice istorije trijumfom nad Ludogorecom sa 4:0 u poslednjem kolu Lige šampiona. Tako su Madriđani postali rekorderi po uzastopnim pobedama među španskim klubovima.

Kraljevski klub se tako postarao da grupnu fazu završi sa maksimalnim skorom, sa šest trijumfa, a ujedno je ostvario 19. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, pretekavši rekord koji je do sada delio sa Barselonom.

Izabranici Karla Anćelotija su od početka susreta sa Ludogorecom napadali, ali su svoje prilike počeli da koriste tek pošto je njihov rival ostao sa desetoricom igrača na terenu. Isključenje je zaradio Marselinjo, posle okršaja sa Rafaelom Varanom, da bi Kristijano Ronaldo bio siguran sa bele tačke za svoj 72. gol u Ligi šampiona. Portugalac je tako pretekao bivšeg napadača Raula na drugom mesto liste najboljih strelaca svih vremena, na čijem čelu je fudbaler Barselone Lionel Mesi, koji ima dva više. Usledili su golovi Gareta Bejla u 38. minutu, Alvara Arbeloe u 80. i debitanta Alvara Medrana dva minuta pre kraja susreta za ubedljiv trijumf.

Madriđani su prethodno dobili svih šest mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2011/12 pod vođstvom Žozea Murinja. Zanimljivo, to su uspela još samo četiri kluba – Milan (1992/93), Pari Sen Žermen (1994/95), Spartak iz Moskve (1995/96) i Barselona (2002/03). Nijedan od tih klubova, međutim, nije osvojio Ligu šampiona u tim sezonama, a samo Milan je stigao do finala.