Real pobedio Žalgiris i osigurao prvo mesto: Madriđani u četvrtfinalu sa čelne pozicije

U poslednjem duelu Top 16 faze Evrolige, košarkaši Real Madrida osigurali su prvo mesto pošto su na domaćem parketu savladali litvanski Žalgiris rezultatom 99:83. Košarkaši "kraljevskog kluba" će zahvaljujući trijumfu u četvrtfinalu igrati protiv Anadolu Efesa.

 

Košarkaši Real Madrida pobedili su kasno sinoć na svom parketu Žalgiris iz Kaunasa sa 99:83 u utakmici poslednjeg, 14. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige. Real je tom pobedom izborio prvo mesto u grupi, ispred Barselone, koja ima isti učinak, ali lošiji međusobni odnos, dok je Žalgiris zauzeo šesto mesto i nije izborio plasman u narednu fazu najelitinijeg evropskog takmičenja. “Kraljevski klub” će se u eliminacionoj fazi sastati sa Efesom koji predvodi Dušan Ivković. U slučaju da nisu pobedili, igrali bi sa uvek neugodnim Olimpijakosom. 

Madriđane je do trijufma predvodio Felipe Rejes sa 17 poena, dok su po 16 dali Džejsi Kerol i Serhio Rodriges. U ekipi Žalgirisa najefikasnije je bio Džejms Anderson sa 17 poena, a jedan manje ubacio je Vil Čeri.

 

Real je drugu fazu takmičenja završio sa 11 pobeda i tri poraza, dok Žalgiris ima pet trijufma i devet poraza.