RECKO IZNEO TEŠKE OPTUŽBE: “Superliga puna nameštenih mečeva, jedna porodica je uništila naš fudbal”

Dinamo iz Vranja se posle baraža sa Inđijom preselio u Prvu ligu Srbije i to je odmah bio povod da počnu optužbe na račun Radnika iz Surdulice. Predsednik Vranjanaca Dragan Recko Antić uputio je nove i još oštrije optužbe direktno na adrese onih za koje tvrdi da su kumovali "saplitanju" Dinama.

Antić je poručio da je Superliga prepuna nameštenih utakmica, pozvao je FSS da sve istraži i tvrdi da će dokaze da dostavi UEFA…

– Stanislav Tončev, sin Novice Tončeva, trenutno je najveće zlo srpskog fudbala. Sunovrat Dinama iz Vranja je počeo onog dana kada je taj čovek uplatio za velike pare na kladionici tiket za meč Radnički Niš – Dinamo Vranje koji je završen 2:0 (1:0), a on čekao ogromnu isplatu na bar dva gola u prvom poluvremenu i najmanje tri na kraju. Pošto mu se “prognoza” nije ostvarila, počeo je da se sveti Dinamu i meni lično. Optužuju me iz te porodice da me boli što ostajem bez plate od 500.000 dinara, a svesni su da je moje trenersko znanje mnogo skuplje od toga. Više neću da ćutim. Mogu da mi prete i doživotnom suspenzijom iz fudbala, ali cela Srbija neka čuje makar od mene ono što cela fudbalska Srbija zna. Problem je što niko nema “onu stvar” da iznese sve u javnost. Porodica Tončev je uništila naš fudbal, a Stanislav Tončev je najveći kancer srpskog fudbala – kaže Antić za “Novosti”.

Predsednik Dinama se nije zaustavio samo na ovoj optužbi:

– Pozivam istražne organe FSS, ako imaju volje i pre svega hrabrosti, da istraže rezultate iz upravo završene Superlige. Tvrdim da je 20 ili 30 mečeva direktno namešteno, lažirano. Mi ćemo kao klub neke od snimaka i dokaza dostaviti direktno u UEFA, pa neka se ljudi iz te organizacije bave utvrđivanjem činjenica. Ja vam još jednom tvrdim da se fudbal u Srbiji igra samo da bi familija Tončev mogla na klađenju da uzima ogromne svote novca – dodaje Antić.

Izneo je prvi čovek Dinama i detalj iz svoje karijere od pre sedam godina:

– Bio sam kod predsednika Novice Tončeva trener Radnika iz Surdulice kada smo u jednom meču Srpske lige savladali rivala kod kuće 7:1, a na poluvremenu je bilo 4:0 za nas. Zvao me je u pauzi Tončev i naredio da pustimo goste da nas pobede, a već vodimo 4:0. Ja ga pitam kako da ih pustimo kad nemaju pojma i kada ih gazimo. Na kraju je bilo 7:1, a ja sam posle utakmice odmah dobio otkaz – seća se Antić.

Izneo je popularni Recko i optužbe na račun Partizana i Radničkog odmah posle ispadanja od Inđije.

– Ma, Partizan je ovde najmanji problem. Naš golman je na meču u Beogradu kada smo izgubili sa 6:0 napravio gluposti zbog kojih je kažnjen. Braća Tončev vode Radnički i Radnik, a učinili su sve da nas sudije masakriraju tokom cele sezone. Ja sve vreme optužujem imenom i prezimenom dvojicu ili trojicu ljudi, a zlonamerni pokušavaju da mi “napakuju” da napadam fudbalsku organizaciju, što je notorna neistina. Kaže jedan od Tončeva da živi od svojih firmi. Neka kaže koje su to firme, a ja tvrdim da žive od klađenja i kladionica. Osim toga, Stanislav Tončev uzima od transfera svakog igrača 20 odsto za sebe i još se hvali da za to ima podršku moćnih ljudi. Evo, pozivam nadležne organe da sve ovo provere i sve će im biti jasno. S druge strane, ja pristajem da sve svoje tvrdnje ponovim i na poligrafskom ispitivanju – zaključuje Antić.

Dinamo je veći deo sezone svoje mečeve igrao na terenu Radnika u Surdulici.

– Tu su počeli problemi, jer sam pristao da delimo po pola prihode od prodatih ulaznica. A ispostavilo se da uz sve troškove nama pripada 35 odsto novca što je u startu bio čist gubitak za Dinamo – kaže Antić.