Remi na Marakani! Crveno-beli nisu uspeli da probiju bunker Brđana, Crvena zvezda – Čukarički 0:0

Na stadionu u Ljutice Bogdana, u okviru gradskog derbija 12. kola Superlige Srbije snage su odmerili Crvena zvezda i Čukarički. Iako su Brđani imali igrača manje od druge polovine prvog poluvremena, utakmica je završena bez golova i bodovi su podeljeni.

Najava i tok meča:

Crveno-beli u ovaj meč ulaze kao drugoplasirana ekipa u prvenstvu, sa dva boda manje od vodećeg Partizana, dok je Čukarički na četvrtom mestu, još pet bodova dalje.

Zvezda je u prethodom kolu savladala Rad na Vračaru, pa je tako zabeležila drugi uzastopni trijumf posle poraza u „večitom” derbiju, dok se tim sa Brda nalazi u seriji dobrih rezultata.

Ekipa Vladana Milojevića je vezala tri pobede, s gol razlikom 9:1, pa tako s mnogo motiva i dobrom raspoloženju ulaze u meč sa aktulenim šampionom Srbije.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da njegova ekipa ima obavezu da pobedi gradskog rivala, dok je trener Čukaričkog naglasio da je cilj njegovog tima da se odigra vrhunska utakmica pred velikim brojem navijača.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI 0:0

Stadion Crvene zvezde. Sudije: Majo Vujović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović, Kovačević, Ristić, Lazović, Bosančić, Pečnik, Rakić.
ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Ukah, Pjasentin, Brežančić, Todorović, Regan, Matić, Bojić, Stoiljković, S. Srnić.

 

Prvo poluvreme:

Prva ozbiljnija prilika pred golom Čukaričkog viđena je u osmom minutu igre. Pavićević je uputio veoma dobar centaršut, posle kojeg je najviši bio Nejc Pečnik da bi glavom uputio ne baš precizan udarac, pa je lopta završila preko prečke.

Samo nekoliko minuta kasnije, videli smo još jednu opasnu pretnju crveno-belih. Sjajan centaršut Lazovića ka drugoj stativi, gde se po drugi put našao Pečnik, ovog puta uputio je dosta precizniji šut, uhvatio je Stevanovića na krivoj nozi, ali je Ugočukvu u poslednji čas sa linije izbacio loptu u polje.

U 19. minutu Brđani su imali najbolju priliku. Srnić je ispratio odličan pas Regana i uspeo da prevari odbranu Crvene zvezde, ali je mladi Rajković na oštar šut napadača Čukaričkog sigurno odreagovao.

25. minut –  ponovo je slovenački reprezentativac došao u priliku da uputi šut, ali je prečka spasila mrežu domaćeg tima. Pečnik veoma razigran večeras. Samo nekoliko minuta kasnije Čukarički je ostao sa desetoricom. Rajko Brežančić je ostavio svoje saigrače na cedilu pošto je za samo tri minuta dobio dva žuta kartona zbog faulova nad Lazovićem, drugi zbog blagog povlačenja sa leđa i morao je u svlačionicu pre svih. Sudija Majo Vujović je (ipak) bio prestrog.

Kao da je pao ritam Zvezdine igre i pored činjenice da ima igrača više. Do kraja prvog poluvremena nismo videli ni jednu šansu. Crveni karton Brežančića domaćin nije znao da iskoristi do odlaska na odmor.

Drugo poluvreme:

Trener domaćina Nenad Lalatović odlučio se u pauzi između dva dela za nešto ofanzivniju formaciju i umesto Kataija ubacio je Đorđa Despotovića, pa će igrati sa dva klasična špica.

U nastavku je prvi zapretio Lazović posle serije driblinga i šuta iz skoro „mrtvog” ugla, a onda je Planić lošim vraćanjem lopte napravio haos pred golom Zvezde, ali je Rajković bio brži od Stojiljkovića i klizanjem otklonio opasnost uz kontakt sa napadačem gostiju.

Nastavila je Zvezda da upućuje ozbiljne pretnje.

Mogli su i gosti iz kontre da zaprete Rajkoviću, ali se Srnić odlučio za pas ka Matiću, umesto za šut, pa je odbrana Zvezde raščistila situaciju.

Nedugo zatim Planić je pokušao glavom, ali je opet na pravom mestu bio golman gostiju. Posle izvođenja Kataija, Nenad Lalatović se odlučio za dve nove izmene, kako bi pokušao da razmrda ekipu u poslednjih pola sata.

On je na teren poslao Zvezdine omladince Mihaila Ristića i Luku Jovića, a sa terena su izašli Aleksandar Kovačević i Nejc Pečnik, pa će Zvezda u poslednjih pola sata igrati sa tri napadača, iako će Jović igrati na krilu.

Zvezda je imala inicijativu, ali bez prave gol-šanse, koju je imao Čukarički pet minuta kasnije, sevnula je kontra „4na3”, a Srnić je iskosa sa desne strane šutirao pored dalje stative i bio previše sebičan, jer je imao usamljenog Bojića na drugoj strani.

Potpuno se rasplamsala borba u tim trenucima, pa je na drugoj strani uzvratio Rakić, čak i zaobišao golmana Čuke, ali je pogodio spoljni deo mreže pored desne stative. Do kraja utakmice domaćin je pokušavao da stigne do vođstva, ali delovao je apsolutno bez ideje i realizacije. Čukarički se sa lakoćom odbranio i uspeo da sa Marakane odnese veoma vredan bod.