Remi na Marakani! Zmajevi uzeli bod šampionu Srbije, kraj: Crvena zvezda – Voždovac 2:2

Fudbaleri Crvene zvezde i Voždovca odigrali su nerešeno (2:2) na Marakani u poslednjem meču subotnjeg programa Jelen Superlige.

Crvena zvezda je u večerašnjem duelu ostvarila rezultat koji nije želela. Bodovi su podeljeni, ali moglo je bude i mnogo gore po klub iz Ljutice Bogdana. Naime, Voždovac je pogotkom Injaca poveo već u sedmom minutu igre. Gavrić je sredinom prvog dela uspeo da izjednači, a u samoj završnici još jedan hladan tuš za crveno-bele – Beljić je doneo Zmajevima novo vođstvo.

U nastavku gledali smo bolju igru domaćina, koji je stigao do izjednačenja u 50. minutu golom Mijailovića, ali do kraja utakmice nismo mogli da vidimo rezultatski obrt.

Najava i tok meča:

Ekipa Voždovca na Marakanu stiže kao poslednjeplasirana na tabeli, ali sa pobedom u poslednjem kolu, kojom su najavili izlazak iz krize.

S druge strane, šampion Srbije nalazi se na prvom mestu, sa bodom i mečom više od Partizana, a trener Nenad Lalatović najavio je da je pobeda neophodna pred derbi sa Partizanom u narednom kolu.

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 2:2

Stadion: Crvene zvezde. Sudija: Igor Stojilković. Strelci: 7. minut Injac 0:1 (Voždovac), 23. minut Gavrić 1:1 (Crvena zvezda), 43. minut Beljić 1:2 (Voždovac), 50. minut Mijailović 2:2 (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Pečnik, Lazović, Gavrić, Despotovi.

Voždovac: Supić, Petrović, Mihajlov, Nikolić, Kitanovski, Zlatković, Pavlović, Beljić, Škerjanc, Babović, Injac

Prvo poluvreme:

Domaćin je krenuo ofanzivno, zapretio preko Despotovića i izborio prvi korner, ali je Voždovac prvi stigao do gola.

GOOOOOOL Injac 0:1! Babović je dobro centrirao u sedmom minutu, lopta je prebačena sa penala na drugu stativu, gde je sačekao Injac i iz pada smestio uz stativu Rajkovićevog gola.

Mladi čuvar mreže Crvene zvezde je tako primio prvi pogodak u novoj sezoni, posle sedam mečeva na kojima je uspešno sačuvao svoju mrežu.

U nastavku gledali smo šampiona Srbije u situaciji gde je morao da  juri rezultat. Od 20. minuta igre, crveno-beli su vršili ogroman pritisak, a inicijativa da se dođe do izjednačenja isplatila se u 23. minutu.

GOOOOOOL Gavrić – 1:1! Lazović je asistirao svom kolegi na suprotnoj strani, a Gavrić je pogodio mrežu. U istom minutu nova šansa za Zvezdu, a Despotović nije pogodio mrežu gostiju.

Zvezda je ‘sabila’ protivnika i želi da preokrene rezultat u svoju korist. Pogodak Gavrića doneo je potpuno drugačiju energiju, ali i mnogo furiozniji tempo igre tima iz Ljutice Bogdana. Međutim, ni to nije dugo trajalo. Gosti su se polako oslobađali pritiska i Voždovac je stigao do nove prednosti.

GOOOOOOL! Beljić 1:2! Mihajlov je u poslednji čas sprečio Gavrića da izađe sam na gol Voždovca, da bi Supić poslao loptu pred protivnički šesnesterac. Ona je prošla pored Petkovića, a zatim je kapiten domaćih Nikola Mijailović katastofalno pogrešio i omogućio Beljiću da lako savlada Rajkovića.

Ukoliko Crvena zvezda želi pobedu u ovom meču, trener Nenad Lalatović će morati da promeni nešto u svom sastavu, jer su problemi vidljivi…

Drugo poluvreme:

Ono što se očekivalo od domaćina u nastavku igre, odmah je počelo da se realizuje. Zvezda je krenula na sve ili ništa, a do nade da ipak trijumfuje u ovom meču stigla je već u 50. minutu.

GOOOOOOL! Mijailović 2:2! Prelep pogodak, uz dosta sreće, ali gol koji je bio preko potreban Crvenoj zvezdi.

Voždovac je pokušavao da zadrži vreme, branio se, dosta simulirao sa ciljem da zaustavi Zvezdu, koja je vršila ogroman pritisak ispred gola Zmajeva. Gosti su čuvali rezultat.

U završnici utakmice gledali smo totalnu ofanzivnu crveno-belih, dok je Voždovac pokušavao da ‘umrtvi igru’ i eventualno iz kontra napada nešto više pripreti rivalu. Ipak, delovalo je da gostima odgovara nerešen rezultat, pa je veća nervoza viđena u redovima Crvene zvezde.