Remi na ‘Stamford Bridžu’: Tadić pogodio sa ‘kreča’, čudesni Forster spasio ‘Svece’

Fudbaleri Čelzija i Sautemptona odigrali su nerešeno 1:1 (1:1) u okviru 29. kola engleske Premijer lige.

 

„Plavci” su tako propustili priliku da dodatno pobegnu Sitiju na tabeli koji je juče na gostovanju neočekivano poražen od Barnlija minimalnim rezultatom.

Prvi gol na meču postigao je Španac iz redova Čelzija, Dijego Kosta, i to na asistenciju našeg Branislava Ivanovića koji ga je u 11. minutu pogodio „u trepavicu” sa desnog krila – 1:0.

 
 



 

Jedan od najboljih igrača Sautemptona ove sezone, srpski reprezentativac Dušan Tadić, poravnao je skor na „Stamford Bridžu” udarcem sa bele tačke. Kurtoa je bio na pragu da mu odbrani, ali lopta je ipak završila u mreži – 1:1.

To je bio prvi dosuđeni jedanaesterac za Sautempton ove sezone. Inače, trebalo bi napomenuti da su „Sveci” zabeležili sve tri pobede na mečevima na kojima je Tadić postigao pogodak.

Tibo Kurtoa i Frezejr Forster bili su u glavnim ulogama u nastavku, dvojica golmana su činila čuda i isključivi su krivci što su mreže mirovale do kraja.

Murinjo je izveo Matića iz igre na samom startu drugog dela igre, zadnji vezni Čelzija je odigrao slabije no što je imao običaj.

Ronald Kuman je 20 minuta pre kraja izveo iz igre jedinog strelca Tadića, a na teren umesto njega je poslao Filipa Đuričića.

Ovim bodom, Čelzi je ipak uvećao prednost u odnosu na prvog pratioca Mančester siti, razlika je šest bodova, ‘Plavci’ imaju i meč manje.

Sautempton je ostao šesti na tabeli sa 50 bodova, 14 manje od lidera proitv koga su danas osvojili bod.