Remi u Sankt Petersburgu: Zenit i Monako odigrali bez golova

U prvoj utakmici programa Lige šampiona koji se igra u sredu, fudbaleri Zenita i Monaka odigrali su miroljubivo u Rusiji.

Tokom prvog poluvremena, za nijansu opasniji bili su gosti. Dimitar Berbatov je već posle tri minuta igre imao prvu priliku, ali se istakao golman domaćih Lodigin. Ipak, najveća opasnost u prvih 45 minuta pred golom Zenita viđena je u 44. minutu, kada je Lukas Okampos ispalio ”projektil” sa ivice kaznenog prostora, gađao je pod prečku, ali je Lodigin uspeo da zakači tu loptu i nekako je izbije u korner.

U nastavku, domaći su postali nešto konkretniji, pretio je Rondon u par navrata, ali sve je to bilo nedovoljno da se savlada večeras sigurni golman Subašić.

Sam finiš meča obeležio je i ”nokdaun” u kome se našao fudbaler Monaka, iskusni Portugalac Rikardo Karvaljo, koga je rezervista domaćih Keržakov iz neposredne blizine snažnim udarcem pogodio u glavu, ali je posle ukazane pomoći Karvaljo, srećom, uspeo da se oporavi i odigra svih 90 minuta.

Drugo kolo u Grupi C kompletiraće Leverkuzen i Benfika, koji će pokušati da osvoje prve ovosezonske bodove u Ligi šampiona.