– Čestitam stručnom štabu i igračima Zvezda na više nego zasluženoj pobedi – rekao je Repeša na konferenciji za novinare.

Budućnost je večeras u Beogradu izgubila od Crvene zvezde sa 69:107 u drugoj utakmici finalne serije ABA lige.

Repeša se potom osvrnuo na atmosferu u Beogradu.

– Što se tiče utisaka, utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i na fajnal forovima i prvenstvima, međutim, žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas… – rekao je Repeša.

On je konferenciju nastavio vidno razočaran zbog atmosfere.

– Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog, da moram baciti odelo jer je puno pljuvačke… To je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumeti. Među svojom porodicom imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za ni za šta na svetu. Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo… Najblaža reč koja se može reći je psihijatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako to je za analizu – rekao je on.

– Koliko ima smisla da se igra, bilo to i u Podgorici? Ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena… I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osetio sam potrebu da to kažem… Trebalo je da donesem sako i da vidite na šta liči. Da li je neko od igrača ili stručnog štaba izazvao tako nešto, ovakav linč – dodao je on

Na konstataciju novinara da su se košarkaške utakmice igrale i u gorim uslovima, a da je uvertira za večerašnju napravljena prošle godine uoči finalne serije, Repeša je kazao da ne može da razume to u 2019. godini.

– Ja imam sve, i hoću da znate da moj najveći uspeh nije ni sportski, ni ekonomski, jer sam sve napravio, samo Bože zdravlja i to što sam ih sve zadržao, to je moj najveći dobitak u životu… Ko je ovde kriv, te Ustaše, Šiptari, Zapad, Amerikanci, Slovenci, Francuzi…? Ko im više nije kriv? Ovo je jedna kolektivna histerija. Pogledajte ljudi u oči i videćete to. Pljuju, bacaju… Samo me je strah da ne otvaramo dalje diskusiju kako me ne biste shvatili pogrešno – rekao je Repeša.

On je kazao da i dalje veruje u preokret u finalnoj seriji ABA lige, kao i da ih je načinio mnogo u karijeri.

Treća utakmica finalne serije između Budućnosti i Crvene zvezde igraće se u sredu u Podgorici od 19.00.