REPEŠA RAZOČARAN PONAŠANJEM PUBLIKE: “Ovakav linč nisam nigde video ni doživeo”

Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša rekao je večeras da nema potrebe da pravi analizu utakmice, čestitavši Crvenoj zvezdi na trijumfu, uz glavni osvrt na atmosferu u dvorani.

Beta

– Čestitam stručnom štabu i igračima Zvezda na više nego zasluženoj pobedi – rekao je Repeša na konferenciji za novinare.

Budućnost je večeras u Beogradu izgubila od Crvene zvezde sa 69:107 u drugoj utakmici finalne serije ABA lige.

Repeša se potom osvrnuo na atmosferu u Beogradu.

– Što se tiče utisaka, utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i na fajnal forovima i prvenstvima, međutim, žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas… – rekao je Repeša.

On je konferenciju nastavio vidno razočaran zbog atmosfere.

– Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog, da moram baciti odelo jer je puno pljuvačke… To je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumeti. Među svojom porodicom imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za ni za šta na svetu. Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo… Najblaža reč koja se može reći je psihijatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako to je za analizu – rekao je on.

– Koliko ima smisla da se igra, bilo to i u Podgorici? Ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena… I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osetio sam potrebu da to kažem… Trebalo je da donesem sako i da vidite na šta liči. Da li je neko od igrača ili stručnog štaba izazvao tako nešto, ovakav linč – dodao je on

Na konstataciju novinara da su se košarkaške utakmice igrale i u gorim uslovima, a da je uvertira za večerašnju napravljena prošle godine uoči finalne serije, Repeša je kazao da ne može da razume to u 2019. godini.

– Ja imam sve, i hoću da znate da moj najveći uspeh nije ni sportski, ni ekonomski, jer sam sve napravio, samo Bože zdravlja i to što sam ih sve zadržao, to je moj najveći dobitak u životu… Ko je ovde kriv, te Ustaše, Šiptari, Zapad, Amerikanci, Slovenci, Francuzi…? Ko im više nije kriv? Ovo je jedna kolektivna histerija. Pogledajte ljudi u oči i videćete to. Pljuju, bacaju… Samo me je strah da ne otvaramo dalje diskusiju kako me ne biste shvatili pogrešno – rekao je Repeša.

On je kazao da i dalje veruje u preokret u finalnoj seriji ABA lige, kao i da ih je načinio mnogo u karijeri.

Treća utakmica finalne serije između Budućnosti i Crvene zvezde igraće se u sredu u Podgorici od 19.00.