Reprezentacija dobila pojačanje: Bugarska kajakašica pod zastavom Srbije!

Srpskom kajakaškom savezu pristupila je Krasimira Stojčeva, bugarska kanuistkinja koja će se od sada takmičiti pod zastavom naše zemlje.

– Komplikovana situacija i nedostatak sredstava u bugarskom sportu mi ne dozvoljavaju da se profesionalno razvijam. Izuzetno sam zahvalna Kajakaškom savezu Srbije koji je prihvatio moj zahtev. Time su pokazali da veruju u moje sposobnosti. Srpski takmičari i treneri su kvalitetni, i ovo je korak napred u mojoj karijeri. Uverena sam da mogu da doprinesem uspesima srpskog kajaka – kaže Stojčeva (24), koja će biti registrovana za Zemun.

Ženski kanu u Srbiji je u povoju, pa tako dolazak Stojčeve predstavlja enigmu kada su u pitanju krajnji dometi. Ipak, Krasimira sebi hrabro postavlja visoke ciljeve.

– Plan je da u 2015. izborim učešće na Evorpskom i Svetskom prvenstvu, a ukoliko to ostvarim, onda bi sledeći cilj bio plasman u finale. Moja disciplina je C-1 200, ali ukoliko bih uspela da nađem adekvatnog partnera, onda bih mogli da veslamo i dvoklek na 500 metara – naglasila je Stojčeva, koja trenutno trenira u rodnoj Sofiji, piše Sportski žurnal.