Revanš u petak: Real – Atletiko 1:1

Fudbaleri Reala i Atletika igrali su 1:1 u prvom meču Superkupa Španije na stadionu Santjago Bernabeu.

Oba gola pala su u završnih 10 minuta, najpre je Hames Rodriges dao prvi takmičarski gol za Real, a zatim je Raul Garsija izjednačio posle kornera.

Pobednika Superkupa Španije odlučuju dva meča, a drugi se igra u petak na Visente Kalderonu.

Oba tima su tokom leta menjala sastav, ali nisu sve novajlije dobile priliku od starta. Dok smo dojučerašnje saigrače Krosa i Mandžukića videli od prvog minuta, Grizmana i Rodrigesa smo čekali do drugog poluvremena, a Navas i Oblak nisu ni dobili šansu.

Poslednji takmičarski meč Atletiko je igrao baš sa Realom, u finalu LŠ. Real je taj meč dobio i stekao pravo da igra Superkup Evrope, koji je osvojio pobedom nad Seviljom.

Meč na stadionu Bernabeu doneo je dobru zabavu kroz mešavinu vrhunskih poteza, prljavih udaraca i svetskih zvezda.

Real je dominirao na sredini, držao više loptu i generalno se više trudio da pogodi gol protivnika, a predvodio ih je raspoloženi Garet Bejl. Ipak, nisu stvorili previše dobrih prilika, sve se uglavnom svodilo na Bejlove udarce i nekoliko pokušaja Krosa.

U 81. minutu domaćin je poveo golom Hamesa Rodrigesa, koji je posle akcije Krosa i Karbahala sačekao da odbrana onemogući Benzemu i loptu smestio u mrežu.

Atletiko je tek tad krenuo iz sve snage i posle samo 7 minuta izjednačio, kada je odbrana reagovala slabo na korner, a Kasiljas ostao ukopan, dok mu je Raul Garsija sa 4 metra ubacivao loptu u mrežu.

Finiš meča doneo je najbolji fudbal, sa nekoliko prilika i spornih detalja, a već za tri dana čeka nas novi spektakl, dan pred start Primere.