RG 2014, BLOG (Dan 10.): Gulbis hit turnira, u polufinalu i Đoković, Šarapova i Bušar uspešne

Desetog dana takmičenja na Rolan Garosu srpski teniser Novak Đoković pobedio je Miloša Raonića na taj način se plasiravši u polufinale drugog Gren slem turnira u sezoni.

19:30 – San za Letonca i dalje traje: Gulbis preslišao i Berdiha i zakazao meč sa Novakom

Letonski teniser Ernests Gulbis napravio je uspeh karijere plasmanom u polufinale Rolan Garosa, pobedivši Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:2, 6:4.

Više o ovom meču pročitajte OVDE.

19:00 – Novak Đoković plasirao se u polufinale pariskog Gren slema

U četvrtfinalnom meču Rolan Garosa Novak Đoković pobedio je Kanađanina Miloša Raonića posle dva sata i 22 minuta sa 7:5, 7:6(6), 6:4.

Kompletan izveštaj sa ovog meča možete da pročitate OVDE.

17:40 – Šarapova i Bušar u polufinalu

Marija Šarapova i Evženi Bušar, sastaće se u polufinalu Rolan Garosa nakon što su danas savladale svoje protivnice. Detaljnije o ovom meču možete pročitati OVDE.

13:10 – Ivana Jorović u osmini finala juniorskog Rolan Garosa

Jorovićeva je u drugom kolu pobedila Amerikanku Usu Maitane Arkonadu rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:2. Naša teniserka, koja je na turniru postavljena za prvog nosica, igraće u osmini finala protiv Francuskinje Fione Fero.

Srpska teniserka će posle 15 sati ponovo izaći na teren kada u paru sa Britankom Kejti Balter igra protiv češko-ruske kombinacije Simona Hajnova/Anastasja Komardina.

12:30 – Da li ste igrali tenis na pesku?

Organizatori ovogodišnjeg Rolan Garosa dosetili su se kako da na još koji način animiraju posetioce. Oni su u kompleksu ovog Gren slem turnira postavili improvizovani teren gde može da se odigra koja partija tenisa na pesku.

Na ovoj podlozi barem nema potrebe za čelendžom.

10:00 Nole za 22. polufinale, Raonić za prvo i najbolji rezultat u karijeri

Posle neuspešnog devetog dana za srpske tenisere, kada su takmičenje završili Dušan Lajović, Jelena Janković, kao i Nenad Zimonić u dublu, jedini predstavnik od naših tenisera ostao je onaj najbolji – Novak Đoković.

Za mesto u polufinalu boriće se sa kanadskim teniserom Milošem Raonićem i to će biti njihov treći međusobni duel. Na prethodna dva Srbin je bio uspešniji.

– Miloš igra tenis karijere. Jedan je od najboljih servisera na svetu, veoma snažan, veoma precizan. Kada servira tako dobro ne možete uraditi mnogo toga. Vrši veliki pritisak na rivala, a mislim da je napredovao i sa osnovne linije. Očigledan je napredak u njegovoj igri, ima i više samopouzdanja, to može da se oseti. Prethodni naš duel u Rimu je bio neizvestan, ne očekujem sad ništa drugačiji. Ali spreman sam za to, spreman sam da igram s nekim ko ceo meč servira prosečno 200 km/h –  rekao je Đoković posle pobede nad Congom u osmini finala.

S druge strane, kanadski teniser je spreman na sve, pa čak i na dugu borbu koja bi mogla da se oduži u pet setova.

– Uvek je izazov igrati protiv njega, a situacija je sada još specifičnija, posle našeg duela pre dve nedelje u Rimu. Sa nestrpljenjem očekujem novi duel s njim. Nema previše razlike da li igrate na tri ili pet setova kada igrate protiv njega. Ključnu ulogu u meču odigraće mentalni aspekt, s moje strane, a ne eventualna taktika koju budem primenio. Za sada sam zadovoljan kako igram na šljaci, dobro se krećem i trudim se da u svakom trenutku budem koncentrisan samo na sledeći poen – jasan je Raonić.

Miloš Raonić danas igra meč karijere i bori se za prvo Gren slem polufinale, što je dovoljno veliki motiv da u okršaju sa drugim teniserom sveta da sve od sebe.

Osim Đokovića u utorak će na teren u Parizu i srpska juniorka Ivana Jorović koja prvo igra drugo kolo u singlu, a posle toga i prvo u dublu.

09:50 – Može li Muguruza da zaustavi Šarapovu?

Devojka koja je i najveće iznenađenje na ovogodišnjem turniru u Parizu – Garbi Muguruza. Niko nije očekivao da će se najbolja teniserka na svetu Serena Vilijams zaustaviti već u drugom kolu, a onda se pojavila ona. Odličnom igrom i borbenošću učinila je ono što, možda i niko ne bi. Izbacila je Serenu i šokirala svetsku javnost.

Sada je pred njom još jedan izazov. Ruskinja Marija Šarapova poznata je po kvalitetu i odličnoj igri, a da li će Muguruza i danas napraviti čudo ostaje nam da vidimo.

Ovaj meč svakako će biti u centru pažnje.

09:30 – Pogledajte šta je sve obeležilo prethodni dan na Rolan Garosu:

09:00 – Vreme u Parizu delimično oblačno, kiša se ne očekuje

08:50 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake.