RG 2014, BLOG (Dan 11.): Zimonjić u finalu, Ivana Jorović u četvrtfinalu, Nadal pregazio Ferera

Dobro došli na jedanaesti dan Gren slem turnira u Parizu. Danas ćemo na Rolan Garosu imati tri srpska predstavnika, jer na teren izlaze Nenad Zimonjić u mešovitom dublu i juniorke Ivana Jorović (singl) i Katarina Jokić (dubl). Veliku pažnja biće usmerena na četvrtfinalne mečeve u muškom singlu.

22:00 – Marej do Nadala

Škotski teniser Endi Mari plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Gaela Monfisa sa 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

21:30 – Nadal pregazio Ferera

Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Davida Ferera sa 4:6, 6:4, 6:0, 6:1.

19:30 – Nenad Zimonjić i Julija Gerges u finalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegova partnerka u dublu Julija Gerges iz Nemačke plasirali su se danas u finale Rolan Garosa, pošto su u polufinalu pobedili američko-mađarski par Erik Butorak/Timea Baboš sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Više o ovom meču, pročitajte OVDE.

19:00 –  Andrea Petković i Simona Halep u polufinalu

Nemačka teniserka Andrea Petković plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u četvrtfinalu pobedila Italijanku Saru Erani, 6:2, 6:2.Detaljnije o ovim mečevima, pročitajte OVDE.

17:00 – Prestala kiša u Parizu, nastavljaju se mečevi

 Ça debâche ! #RG14 pic.twitter.com/qtaIIOU6tS

— Roland Garros (@rolandgarros) June 4, 2014

16:00 – Kiša u Parizu ne prestaje, a mečevi na Rolan Garosu  verovatno neće početi pre 16.30, saopštili su organizatori turnira.

12:50 – Mlada srpska teniserka Ivana Jorović plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji

U osmini finala Jorovićeva je pobedila Francuskinju Fionu Fero sa 6:4, 6:2.

Naša teniska nada će u borbi za polufinale igarti protiv bolje iz duela Kristina Šmidlova (Slovačka) – Natalija Viklijanceva (Rusija). Srpska teniserka je postavljena za prvog nosica na turniru.

10:00 – U centru pažnje Monfils/Marej i Nadal/Ferer

Danas ćemo saznati ostale učesnike polufinala u singl konkurenciji. Sara Erani i Andrea Petković otvaraju program na terenu ‘Filip Šatrije’ od 14 časova, a posle njih na tom terenu igraju Gael Monfils i Endi Marej.

Rafael Nadal će igrati na drugom terenu Suzan Lenglan i to protiv Davida Ferera. Pre njih, na istom terenu program otvaraju Svetlana Kuznjecova i Simona Halep.

09:50 – Od srpskih tenisera na teren izlaze Nenad Zimonjić i dve juniorke Ivana Jorović i Katarina Jokić

Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u narednu fazu takmičenja u dublovima, sa Nestorom, ali ćemo ga zato gledati u polufinalu mešovitog dubla. Srpski tenisr će sa Nemicom Julijom Gerges igrati protiv američko-mađarske kombinacije Erik Butorac/Timea Baboš. Meč je na programu posle 14.30 časova.

Juniorka Ivana Jorović igra meč osmine finala singla na turniru protiv Francuskinje Fione Fero. Meč je na programu od 11 časova, a pobednica se u četvrtfinalu sastaje sa boljom iz duela Kristina Šmidlova (Slovačka) – Natalija Viklijanceva (Rusija).

Katarina Jokić i Ukrajinka Helen Ploskova igraju posle 12.30 časova meč drugog kola dublova protiv američko-češkog para Ketrin Belis/Marketa Vondrušova.

09:30 – Uživajte u najlepšim potezima na prethodnom danu Rolan Garosa

09:00 – U Parizu se očekuje kišovit dan

08:50 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake.