RG 2014, BLOG (Dan 14.): Šarapova pokorila pariski Gren slem, Jorovićeva stala u finalu

Dobro došli na četrnaesti dan Gren slem turnira u Parizu. I dok svi sa nestrpljenjem iščekujemo nedelju i veliko muško finale Đoković/Nadal, odlična uvertira za to biće današnji obračun u ženskom singlu, gde se sastaju Marija Šarapova i Simona Halep.

18:20 – Šarapova kraljica Pariza: Ruskinja bolja od Rumunke Halep u finalu Rolan Garosa

Najbolja ruska teniserka Marija Šarapova osvojila je titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedila Rumunku Simonu Halep rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:7, 6:4.

Izveštaj sa finalnog meča u konkurenciji dama pročitajte OVDE.

15:20 – Ivana Jorović poklekla u finalu posle osvojenog prvog seta

Mlada srpska teniserka, Ivana Jorović, nije uspela da osvoji titulu na pariskoj šljaci. U finalu je poražena od Ruskine Darje Kasatkine sa 6:7 (5), 6:2, 6:3 posle nešto više od dva sata igre.

Više o ovom meču pročitajte OVDE.

13:30 – Jorovićeva bez titule na Rolan Garosu

Ivana Jorović izgubila je od Darje Kasatkine finalni meč Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji 2:1 (6:7, 6:2, 6:3) i ostala bez pehara posle dva sata i 10 minuta igre.

11:30 – Marija ili Simona? Čik pogodi…

Mariji je to već poznato, dok Simona igra svoje prvo veliko Gren slem finale. Prethodna dva meča odigrale su pre dve godine, u Indijan Velsu i Pekingu, kada je Šarapova ostvarila pobede u dva seta, a danas se od 15 časova na centralnom terenu ‘Filip Šatrije’ ponovo sastaju i to u samoj završnici Rolan Garosa. Ruskinja će se boriti za svoju petu Gren slem titulu, dok bi Halepovoj to bio prvi trofej i najveći uspeh u karijeri.

11:15 – Predstavljamo vam najbolje poteze sa prethodnog dana na Rolan Garosu

11:00 – Vreme u Parizu je oblačno, moguće su i padavine

10:00 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake.