RG 2014. BLOG (Dan 2.): Od Srba samo Novak odigrao meč, neki mečevi odloženi zbog kiše

Drugog dana takmičenja na Rolan Garosu u ponedeljak na borilišta od srpskih predstavnika izlaze Novak, Jelena i Bojana. Njihove mečeve, ali i sce ostale duele, rezultate i zanimljivosti iz Pariza može saznati na blogu portala Dnevno.rs.

17:10 – Beograđanin u drugom kolu

Drugi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio 42. tenisera sveta Žoaa Sousu sa 6:1, 6:2, 6:4.

Kompletan izveštaj sa ovog meča pročitajte OVDE.

14:00 – Novak Đoković na ‘Filip Šatrijeu’

Najbolji srpski teniser u ovim trenucima igra svoj prvi meč na ovogodišnjem Rolan Garosu, a prenos duela sa Žoao Souzom iz Portugalije možete pratiti klikom na ovaj LINK.

13:25 – Lepa Maša u drugoj rundi

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa nakon što je savladala zemljakinju Kseniju Pervak. Ona je slavila sa 2-0 (6:1, 6:2) posle jednog časa igre.

13:00 – Predstavnik Španije, Albert Montanjes, završio je svoje učešće u Parizu

Teniser koji je 86. na Svetskoj rang listi zbog povrede skočnog zgloba predao je meč Keni de Šaperu pri vođstvu francuskog tenisera od 3:1 u prvom setu.

12:20 – Posle padavina u Parizu sportisti su ponovo zauzeli svoja mesta na terenima. Pogledajte zagrevanje Marije Šarapove pred duel sa Ksenijom Pervak iz Rusije:

12:00 – Objavljene su nove ATP i WTA liste

Najbolji srpski teniser Novak Đoković startovaće danas na Rolan Garosu sa istim zaostakom od 650 bodova u odnosu na prvoplasiranog Rafaela Nadala, koji ima 12.500 bodova. Treći teniser sveta na najnovijoj ATP listi je i dalje Švajcarac Stanislas Vavrinka sa 5.830 bodova. Kompletan poredak najboljih tenisera pročitajte OVDE.

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su prošlonedeljni plasman na WTA rang listi, dok je Bojana Jovanovski napredovala za dva mesta.Kompletan poredan najboljih teniserki sveta pročitajte OVDE.

11:00 – Zbog padavina na Rolan Garosu za sada je početak svih mečeva odložen

10:20 – U ponedeljak u Parizu troje srpskih predstavnika

Drugi teniser sveta Novak Đoković igra protiv 44. tenisera sveta Portugalca Žoaoa Souse, meč prvog kola. Taj meč je drugi na programu terena Filip Šatrije, na kome takmičenje počinje u 11 časova, duelom Marije Šarapove i Ksenije Pervak.

Najavu meča između Srbina i Portugalca možete pročitati OVDE.

Šesti nosilac Jelena Janković meč prvog kola igra protiv Kanađanke Šeron Fičmen, 77. na WTA listi. Meč je treći na programu terena broj jedan na kome takmičenje počinje u 11 časova duelom Martina Kližana i Keija Nišikorija.

Bojana Jovanovski, 37. na WTA listi, igra u prvom kolu protiv Italijanke Kamile Đorđi, 50. teniserke sveta. Taj meč je poslednji, treći na programu terena broj 14, na kome takmičenje počinje u 11 časova, duelom Nikolaja Davidenka i Robina Hasea.

10:00 – Kiša pada u glavnom gradu francuske, a evo i očekivanih temperatura u narednim satima:

09:45 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake.