RG 2014, BLOG (Dan 5.): Ana Ivanović pobedila i tako stavila tačku na uspešan dan srpskih tenisera

U četvrtak ćemo na terenima Rolan Garosa biti u prilici da gledamo Jelenu Janković, Anu Ivanović i Dušana Lajovića u singlu, kao i Nenada Zimonjića u dublu. Njihove mečeve, ali i se ostale duele, rezultate i zanimljivosti iz Pariza može saznati na blogu portala Dnevno.rs.

19:50 – Ana Ivanović stavila tačku na peti dan Rolan Garosa

Ana Ivanović se pobedivši Jelinu Svitolinu sa 7:5, 6:2 posle 71 minuta igre, plasirala u treće kolo Gren slem turnira u Parizu.

16:45 – Fantastičan dan za srpske tenisere obeležio je i Nenad Zimonjić u dublu

On i Danijel Nestor prošli su u osminu finala savladavši Igora Sajslinga i Roberta Bautistu Ahuta sa 6:3, 6:7, 6:3.

15:20 – Maestralni Lajović ispisao stranice istorije

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treću rundu pariskog Gren slema nako što je savladao predstavnika Estonije Jirgena Zopa sa 3-0, po setovima 6:2, 6:4, 6:4.

Po čemu je ovaj meč specifičan i zbog čega on toliko znači srpskom teniseru pročitaje OVDE.

12:45 – Furioznom igrom u drugom setu Jeca došla do plasmana u 3. kolo

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u 3. kolo Rolan Garosa nakon što je savladala Japanku Kurumi Naru rezultatom 2-0, po setovima 7:5, 6:0.

Više informacija o tom duelu možete da pročitate OVDE.

10:30 – Petog dana takmičenja na Rolan Garosu na terene izlaze Jelena Janković, Ana Ivanović, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić.

Prva na teren izlazi najbolja srpska teniserka, Jelena Janković. Njen duel sa Kurumi Narom iz Japana prvi je na „Filip Šatrijeu”, a program počinje u 11 časova. Srpkinja i Nara do sada su se sastajale dva puta, a Jelena je u oba meča slavila. Najpre 2013. na Ju Es Openu gde je rezultat bio 6:4, 7:5(6), a ove godine ukrstile su koplja na Australijan Openu. Bilo je 6:4, 7:5 za Srpkinju.

Jelenin meč možete da pratite UŽIVO na našem sajtu.

Ana Ivanović će na istom terenu odmeriti snage sa Elinom Svitolinom iz Ukrajine od 17 časova. Srpkinja vodi sa 3-0 u međusobnim duelima, a poslednji put su se srele u Indijan Velsu ove godine gde ja Ana dobila sa 4:6, 7:5, 7:6(1). Ukrajinka je 33. na WTA listi.

Jedini u muškoj konkurenciji iz Srbije istrčaće Dušan Lajović koji od 14 časova igra protiv estonskog tenisera Jirgena Zopa na igralištu 14. Srbin je 83. na ATP listi, dok Zop zauzima 335. poziciju.

Takmičenje u konkurenciji parova nastavlja i Nenad Zimonjić, koji zajedno sa Danijelom Nestorom za protivnike u drugoj rundi ima Sejslinga i Bautista-Ahuta. Taj meč treći je po redu na terenu broj osam.

10:00 – Vreme u Parizu: Sunčano sa mogućnošću padavina od 10%

09:50 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake.