RG 2014, BLOG (Dan 6.): Stari znanci! Conga i Nole u osmini finala Gren slema

Šestog dana na Rolan Garosu u Parizu na teren će izaći troje srpskih tenisera, posebna pažnja biće usmerena na meč Novaka Đokovića u trećem kolu.

20:00 – Nenad Zimonjić uspešno je počeo takmičenje na Rolan Garosu u konkurenciji mešovitih dublova

On i Nemica Julija Gerges pobedili su američki par Megan Multon-Levi/Nikolas Monro sa 2:0 (6:1, 7:5).

19:00 – Conga se lagano ‘prošetao’ u narednu rundu, gde ga čeka Nole

Žo-Vilfrid Conga je sa ‘pola gasa’ savladao Poljaka Ježi Janoviča 3:0 (6:4, 6:4, 6:3) i tako se plasirao u osminu finala, gde će se sastati sa Novakom Đokovićem.

 

18:00 Šarapova rutinski do osmine finala

U trećem kolu turnira ruskinja Marija Šarapova je bez većih problema savladala argentinsku teniserku Paulu 2:0 (6:0, 6:0)

17:30 – Federer pobedio Rusa i plasirao se u narednu rundu RGRodžer Federer bio je uspešniji od Tursunova 3:1 (5:7, 7:6, 2:6, 4:6). Iako je ruski teniser bio bolji u drugom setu, praktično je tu i zastao. Ovom pobedom Rodžer se plasirao u osminu finala turnira u Parizu.

16:25 – Dugo je trajao meč Đoković – Čilić, ali se najbolji srpski teniser izborio i uspeo da trijumfuje

Posle tačno tri sata i 14 minuta, Novak Đoković uspeo je da pobedi hrvatskog tenisera Marina Čilića 3:1 (6:3, 6:2, 7:6, 4:6). Detaljan izveštaj sa ovog meča moćete pročitati OVDE

 

15:00 – U Parizu oblačno, bez kiše

14:00 – Zbog ovakvih stvari ‘beli sport’ ima posebnu draž. Pogledajte fantastičnu borbu za poena francuskog tenisera Gael Monfisa

 

Nažalost ova ‘parada’ nije urodila plodom, ali svaka čast! To je borbenost.

13:30 – Malo pesme i muzike uvek je dobrodošlo

13:00 – Pogledajte šta je sve obeležilo prethodni dan na turniru u Parizu

12:40 – Jelena Janković i Klejbanova u osmini finala

Srpska teniserka Jelena Janković i njena partnerka u dublu Ruskinja Alisa Klejbanova plasirale su se danas u osminu finala Rolan Garosa u Parizu, pošto su im bez borbe predale meč Kanađanka Šeron Fičmen i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova. Detaljniji možete pročitati OVDE.

12:30 – Ajla ispratila Radvanjsku

Još jedno iznenađenje u Parizu, nakon Serene Vilijams Pariz je napustila i Poljakinja Agnješka Radvanjska. Bolja od nje u meču treće runde bila je 21-godišnja Hrvatica Ajla Tomljanović rezultatom 6:4, 6:4 za 81 minut igre.

Drugi reket sveta sastaje se sa Hrvatom Marinom Čilićem u borbi za plasman u osminu finala.

Taj meč postavljen je na teren Suzan Lenglen, drugi je po redu posle meča Cibulkove i Stosur i trebalo bi da počne oko 13:00 časova.

Biće to deveti međusobni susret Novaka i Marina, a u svim prethodnim trijumfovao je srpski teniser. Čilić u poslednje vreme igra u odličnoj formi i sigurno će biti ozbiljan rival Novaku. Meč možete pratiti uživo OVDE

Osim Đokovića, na teren će danas izaći još dvoje srpskih tenisera Nenad Zimonjić i Jelena Janković koji nastupaju u konkurenciji parova. Jelena u paru sa Alisom Klejbanovom od 11 časova igra protiv Šaron Fičman i Anastasijom Pavljučenkovom meč drugog kola u ženskom dublu.

Poslednji će od srpskih tenisera u petak na teren Nenad Zimonjić, koji počinje takmičenje u miks-dublu. On i Julija Gerges igraju protiv Amandin Hese i Mikaela Ljodre poslednji meč na terenu broj tri.

09:35 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake