RG 2014, BLOG (Dan 9.): Jelena izgubila od Erani, Rafa porazio Lajovića, Ziki i Nestor ispali

Devetog dana takmičenja na Rolan Garosu svoje učešće je okončao Dušan Lajović posle poraza od Rafaela Nadala. Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom nije uspeo da prođe do polufinala nakon šokantnog poraza. Neuspešan dan srpskih tenisera zaokružila je i Jankovićeva.

19:35 – Dobar start naše teniserke Ivane Jorović

Mlada srpska teniserka Ivana Jorović uspešno je startovala na juniorskom turniru na Rolan Garosu savladavši Rumunku Žaklin-Adin Kristijan sa 6:2, 6:2.

U nastavku takmičenja protivnica Jorovićeve je Amerikanka Jusi Majtan Arkonada.

16:35 – Srpkinje ostale bez predstavnice u seniorskoj konkurenciji! Ispala i Jelena Janković

Beograđanka je danas u osmini finala poražena od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 7:6(5), 6:2.

Izveštaj sa ovog meča možete da pročitate OVDE.

15:45 – Šokantan poraz Zimonjića i Nestora od autsajdera

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor eliminisani su u četvrtfinalu Rolan Garosa pošto je hrvatsko-rumunski par Marin Draganja i Florin Medrea bio bolji od njih nakon preokreta 6:7(2), 6:3, 7:6(5).

Više o porazu dvojice Beograđana pročitajte OVDE.

15:10 – San o pariskom čudu Dušana Lajovića se raspršio! Rafa je Srbinu prepustio samo četiri gema.

U meču četvrtog kola Rolan Garosa Dušan Lajović je izgubio od prvog nosioca, Španca Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2, 6:1 posle 93 minuta igre.

Kompletan izveštaj sa ovog meča pročitajte OVDE.

14:45 – Katarina Jokić zaustavljena u drugom kolu juniorskog Rolan Garosa

Posle velike borbe koja je potrajala 134 minuta, Francuskinja Maržo Jerolimos je trijumfovala sa 2:6, 7:5, 6:4.

13:15 – Andrea Petković se plasirala u četvrtfinale

Nemica je u 4. kolu pobedila Holanđanku Kiki Bertens sa 1:6, 6:2, 7:5 nakon 123 minuta igre. Ona će se u četvrtfinalu sastati sa pobednicom duela između Jelene Janković i Sare Erani.

12:50 – Ivana Jorović silovita na startu juniorskog nadmetanja

Ona je kao prvi nosilac u uvodnoj rundi savladala Žakelin Adinu Kristijan iz Rumunije sa 6:2, 6:2 posle samo sat vremena igre.

Jorovićeva će u drugom kolu igrati potiv Amerikanke Jusue Majtene Arkonade, koja je deklasirala Italijanku Bjanku Turati sa 6:0, 6:0.

12:00 – Uživajte u najboljim potezima turnira sa prethodnog, osmog dana takmičenja:

10:30 – Pročitaje i današnji raspored mečeva na Rolan Garosu na dva najvažnija igrališta. Program počinje u 11 časova:

Filip Šatrije:

Kiki Bertens – Andrea Petković

Rafael Nadal – Dušan Lajović

Sloun Stivens – Simona Halep

Giljermo Garsija Lopes – Gael Monfils

Suzan Leglen:

Kevin Anderson – David Ferer

Jelena Janković – Sara Erani

Fernando Verdasko – Endi Marej

Svetlana Kuznjecova – Lusi Safarova

09:30 – Srbi danas u Parizu: Lajović igra meč karijere protiv Nadala, Jankovićeva protiv Sare Erani, Zimonjić nastavlja takmičenje sa Nestorom

Meč između Lajovića i Rafe Nadala drugi je na redu na stadionu „Filip Šatrije”, a očekivano je da njihov duel počne oko 12:30 časova.  Njih dvojica se do sada nisu sastajali. Pre njih na istom terenu meč 4. kola u ženskoj konkurenciji igraju Kiki Bertens iz Holandije i Nemica Andrea Petković.

Jelena Janković igra protiv desete nositeljke, Italijanke Sare Erani. Dve teniserke do sada su se sastajale tri puta, a italijanska vodi sa 2-1. One igraju na stadionu „Suzan Leglen”, a pre njih se na istom terenu sastaju Kevin Anderson i David Ferer.

Pre 13 časova neće početi ni meč dubla Nenad Zimonjić / Danijel Nestor – Marin Draganja / Florin Mergea, a na terene izlaze i juniori.

Katarina Jokić oko 13 časova igra protiv Margo Jerolimos u singlu, a nešto kasnije u dublu sa Helen Ploskinom protiv Marije Fernande Erazo Gonzalez i Letisije Garsije Vidal.

Ivana Jorović takmičenje počinje kao prvi nosilac, u 11 časova protiv Žaklin Adine Kristijan na 17. terenu, gde je četvrti meč Petar Čonkić / Hubert Hurkač – Petros Krisokos / Huan Hose Rosas.

09:00 – Vremenska prognoza: U Bulonjskoj šumi danas najverovatnije neće biti padavina

08:50 – Dobro došli na Rolan Garos BLOG Dnevno.rs

Od 25. maja do 8. juna naš portal će iz minuta u minut pratiti dešavanja na drugom ovosezonskom Gren slemu. Mi ćemo biti vaše oči iz Pariza i na ovom mestu ćete moći da saznate sve rezultate, pogledate zanimljive video sadržaje i informišete se o najvažnijim stvarima sa pariske šljake.