RG: I Jelena pakuje kofere iz Pariza! Janković – Erani 6:7, 2:6

Jankovićeva je danas u osmini finala poražena od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 7:6(5), 6:2.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale drugog gren slem turnira sezone, Rolan Garosa.

Jankovićeva je danas u osmini finala poražena od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpske i italijanske teniserke, a treća trijumf Sare Erani. Italijanka će u četvrtfinalu igrati protiv Nemice srpskog porekla Andree Petković, koja je u tri seta bila bolja od Holanđanke Kiki Bertens.

Tok meča:

Prvi set: Jelena Janković – Sara Erani 6:7

Jankovićeva je loše ušla u meč i dozvolila da Italijanka povede s 2:0 u gemovima. Erani je prvo osvojila gem na svoj servis, a onda je napravila brejk. Jankovićeva je potom napravila brejk, ali je Italijanka uzvratila ribrejkom i povela 3:1.

Usledio je novi gem Erani na svoj servis za 4:1. Jankovićeva je od tada zaigrala angažovanije i smanjila na 4:3, a onda je naša teniserka zatražila lekarski tajm-aut. Posle pauze od nekoliko minuta Jankovićeva je uspela da stigne do izjednačenja, 4:4. Naša teniserka je napravila novi brejk i servirala za osvajanje prvog seta, ali je Erani uzvratila ribrejkom i izjednačila na 5:5.

Jankovićeva je stigla do novog brejka i servirala ponovo za prvi set. Naša teniserka je imala i set loptu, ali je Erani velikom borbenošću ponovo uspela da se izvuče i da izjednači na 6:6. U prvom setu bilo je ukupno osam brejkova obe teniserke. Italijanka je u taj-brejku imala vođstvo od 5:2. Jankovićeva je stigla do 5:5 i servirala za novu set loptu, ali je Erani kaznila greške naše teniserke i dobila prvi set 7:6 (7:5).

Drugi set: Jelena Janković – Sara Erani 2:6

Jankovićeva je pala u igri na startu drugog seta i dozvolila je protivnici da napravi dva brejka i da lako stigne do vođstva od 3:0. Srpska teniserka je napravila brejk i smanjila na 3:1, a onda je i osvojila gem na svoj servis. Italijanka je potom osvojila još dva gema i stigla na korak od pobede. Naša teniserka je uspela da spase jednu meč loptu, ali ne i drugu i zasluženo je poražena.

 

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Rolan Garosa možete da saznate na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.