RG: Jelena prokrčila sebi put do 2. kola u Bulonjskoj šumi, Janković – Fičman 5:7, 6:1, 6:3

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Kanađankom Šaron Fičman sa 2-1, po setovima 5:7, 6:1, 6:3.

Jelena Janković je u Parizu postavljena za 6. nositeljku, a Kanađanka, Šaron Fičman, trenutno je 77. igračica sveta i  poslednji turnir na kome je učestvovala bio je u Strazburu, gde je poražena na startu od Francuskinje Klare Forštajn rezultatom 6:2, 6:4.

Jelena Janković i Šaron Fičman do sada su se jednom sastale, a Srpkinja je duel odigran na Rodžers kupu 2013. godine dobila rezultatom 6:4, 7:6.

Prvi set: Jelena Janković – Šaron Fičman 5:7

Fičman je iznenadila Jelenu u prvom setu, bila je potpuno hladnokrvna. U prvih jedanaest gemova nije bilo oduzimanja servisa i činilo se da će se igrati taj-brejk. Srpkinja je čak povela na svoj servis, ali je suparnica uspela da dođe do brejka i da osvoji prvi set.

Drugi set: Jelena Janković – Šaron Fičman 6:1

Jelena je bila nervozna, uz dva izjednačenja dobila je prvi gem na svoj servis u drugom setu, a onda je u trećem gemu stvorila prvu brejk priliku u meču – Jankovićeva je napadala, Fičman je dobro odgovorila, ali je na kraju promašila zicer i srpska teniserka povela je sa 2:1.
Srpkinja je lako osvojila gem na svoj servis, a onda je posle duge borbe iskoristila četvrtu brejk šansu i povela sa 4:1. Srpska igračica dobila je još jedan gem za 5:1, a onda su organizatori rešili da prekinu meč zbog mraka.

Meč je konačno nastavljen, a na servisu je bila Kanađanka. Kao što se i očekivalo, Jelena je napravila brejk i došla je do pobede u drugom setu – 6:1.

Treći set: Jelena Janković – Šaron Fičman

Srpkinja je započela sjajno ovaj deo meča i došla je do prednosti od 2:0 uz jedan brejk. Fičmanova je iznenađujuće uzvratila brejk i smanjila je na 2:1.

Evo i trećeg brejka zaredom! Jeca je opet oduzela servis protivnici, tako da je rezultat 3:1. I nastavilo se po receptu iz ovog seta, dama iz Kanade je oduzela servis Jeci za 3:2.

Čudan, čudan meč na terenu broj 7. U šestom gemu viđena je zaista velika bitka, ali i novi brejk. Za Jelenu. Rezultat je izjednačen – 3:3.

Imala je Kanađanka brejk šansu i za 4:3, ali Jelena je ostala smirena, dobila je tri poena u nizu, a onda je napravivši novi brejk stigla na gem od pobede – 5:3.

 

 

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Rolan Garosa možete da saznate na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.