RG: U četvrtak na pariskoj šljaci troje Srba, Jelena prva na terenu

Petog dana takmičenja na Rolan Garosu na terene izlaze Jelena Janković, Ana Ivanović i Dušan Lajović. Prenose tih mečeva moći ćete da pratite UŽIVO na našem portalu.

Prva na teren izlazi najbolja srpska teniserka, Jelena Janković. Njen duel sa Kurumi Narom iz Japana prvi je na „Filip Šatrijeu”, a program počinje u 11 časova. Srpkinja i Nara do sada su se sastajale dva puta, a Jelena je u oba meča slavila. Najpre 2013. na Ju Es Openu gde je rezultat bio 6:4, 7:5(6), a ove godine ukrstile su koplja na Australijan Openu. Bilo je 6:4, 7:5 za Srpkinju.

Ana Ivanović će na istom terenu odmeriti snage sa Elinom Svitolinom iz Ukrajine od 17 časova. Srpkinja vodi sa 3-0 u međusobnim duelima, a poslednji put su se srele u Indijan Velsu ove godine gde ja Ana dobila sa 4:6, 7:5, 7:6(1). Ukrajinka je 33. na WTA listi.

Jedini u muškoj konkurenciji iz Srbije istrčaće Dušan Lajović koji od 14 časova igra protiv estonskog tenisera Jirgena Zopa na igralištu 14. Srbin je 83. na ATP listi, dok Zop zauzima 335. poziciju.

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Rolan Garosa možete da saznate na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.