RG: U ponedeljak nas očekuje Dušanov meč karijere, na parisku šljaku izlaze i Jankovićeva i Zimonjić

Srpski teniser Dušan Lajović u ponedeljak će imati izazov karijere pošto će odmeriri snagu sa prvim reketom sveta, Špancem Rafaelom Nadalom. Na teren izlazi i Jelena Janković.

Meč između Lajovića i Rafe Nadala drugi je na redu na stadionu „Filip Šatrije”, a očekivano je da njihov duel počne oko 12:30 časova.  Njih dvojica se do sada nisu sastajali. Pre njih na istom terenu meč 4. kola u ženskoj konkurenciji igraju Kiki Bertens iz Holandije i Nemica Andrea Petković.

Jelena Janković igra protiv desete nositeljke, Italijanke Sare Erani. Dve teniserke do sada su se sastajale tri puta, a italijanska vodi sa 2-1. One igraju na stadionu „Suzan Leglen”, a pre njih se na istom terenu sastaju Kevin Anderson i David Ferer.

Pre 13 časova neće početi ni meč dubla Nenad Zimonjić / Danijel Nestor – Marin Draganja / Florin Mergea, a na terene izlaze i juniori.

Katarina Jokić oko 13 časova igra protiv Margo Jerolimos u singlu, a nešto kasnije u dublu sa Helen Ploskinom protiv Marije Fernande Erazo Gonzalez i Letisije Garsije Vidal.

Ivana Jorović takmičenje počinje kao prvi nosilac, u 11 časova protiv Žaklin Adine Kristijan na 17. terenu, gde je četvrti meč Petar Čonkić / Hubert Hurkač – Petros Krisokos / Huan Hose Rosas.