RG: Veliko iznenađenje na samom startu – Vavrinka se vraća kući

Nekada je osvajo Australija open, a danas posle prvog meča se vraća kući. Stanislas Vavrinka eliminisan je već u prvom kolu Rolan Garosa.

Giljermo Garsija-Lopes je izazvao oduševljenje, ali i iznenađenje svih jer je u meču dominirao nad Stanislasom Vavrinkom. On je treći reket sveta pobedio sa 6:4, 5:7, 6:2, 6:0.

Loša igra Vavrinke je začudila mnoge i svi su se pitali gde je nestala njegova igra, koju je preferirao poslednjih godinu i po dana. On je mnogo žurio i pravio veliki broj iznuđenih grešaka, njegovi bezidejni pokreti su doveli do ispadanja sa Rolan Garosa.

Vavrinka je bio u četvrtini žreba sa Endijem Marijem, a u polovini sa Rafaelom Nadalom, tako da sada njihov deo žreba izgleda dosta prohodnije.

Ovo nije prvi put da tako uspešno plasiran teniser ispadne već na startu. To se desilo i Endiju Rodiku 2007. godine, ali se njemu negde i opraštalo, jer nije bio veliki fan šljake.

Garsija-Lopes će se u drugoj rundi sastati sa Francuzom Adrijanom Manarinom, a u toj četvrtini žreba od nosilaca su još u igri Fabio Fonjini, Felisijano Lopes i Gael Monfis.