Riberi odlučan: Ne zanima me šta priča Platini, neću više da igram za Francusku

Fudbaler Bajerna Frank Riberi ponovio je da nema nameru da ponovo zaigra za reprezentaciju Francuske.

Riberi je prošlog meseca najavio da neće više igrati za nacionalni tim, a prvi čovek Evropske fudbalske unije Mišel Platini upozorio ga je da mu preti suspenzija na tri utakmice u klubu ako se ne odazove reprezentaciji.

– Već sam ranije rekao da sam se povukao iz reprezentacije i neću da promenim tu odluku. Razgovarao sa selektorom i postigli smo dogovor o tome. Želim da se u potpunosti fokusiram na Bajern u budućnosti. To je sve što želim da kažem o tome – rekao je Riberi.

31-godišnji Riberi, koji je za reprezentaciju Francuske debitovao 2006. godine, propustio je ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Brazilu zbog povrede. On je za nacionalnu selekciju odigrao 81 meč i postigao 16 golova.

Riberi bi, inače, predstojeće subote mogao da odigra svoju prvu utakmicu posle skoro četiri meseca, kada Bajern dočeka Štutgart u okviru Bundeslige.

– Osećam se dobro i spreman sam za subotu. Biće mi potrebno vreme da postepeno uđem u formu – rekao je Riberi.

Riberi je u Bajern došao 2007. godine iz Marseja i do sada je za bavarski klub odigrao 276 utakmica i postigao 96 golova.

Aktuelni prvak Nemačke trenutno se nalazi na šestom mestu na tabeli sa četiri osvojena boda, dva manje od prvoplasiranog Leverkuzena.