RIGODO U BEOGRADU: Klinci u Srbiji su odlični, Mega je sjajan klub

Antoan Rigodo
Beta

Legenda francuske i evropske košarke Antoan Rigodo rekao je da je došao u posetu Mega Leksu jer želi da vidi kako se u Srbiji radi sa mladim igračima da bi taj rad poboljšao u svojoj zemlji.

 

Vrlo sam zainteresovan za program i rad sa mlađim kategorijama. Ubeđen sam da mi u Francuskoj možemo da budemo još bolji u tom segmentu i zato želim da naučim i vidim kako se u Srbiji radi sa mladima – rekao je Rigodo.

Nekadašnji igrač Virtusa i Po Orteza radio je u stručnom štabu kluba Pariz. On će nekoliko dana boraviti u Srbiji. U četvrtak je gledao večernji trening Mege, a onda je gledao prijateljsku utakmicu juniorskog tima, dok će u nedelju gledati duel Mega Leksa protiv Cedevite u Jadranskoj ligi.

Pažljivo sam pratio trening prvog tima Mega Leksa i bilo je vrlo interesantno. Vlada disciplina, ali u isto vreme i odlična atmosfera. Video sam sjajnu grupu dobrih igrača i svi rade zajedno. Svi su usmereni jedni na druge, vidi se da poseduju radnu etiku, ali i duh koji je bitan za dobru atmosferu. Primetno je da su vrlo talentovani i vešti sa loptom što je vrlo važno – rekao je dvostruki osvajač Evrolige sa Virtusom.

 

On je objasnio i zašto je želeo da vidi kako se radi sa mladima.

Važno mi je da vidim kako se radi u Srbiji. Nisu svi srpski treneri isti, svako ima nešto svoje, ali opet imaju neke zajedničke crte jer gaje istu kulturu košarke. To je vrlo važno, pošto postoji ustaljen stil košarke koji može da se razvija na više načina – kazao je Rigodo.

On je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i bronzu na EP u Beogradu 2005.

 

On je posebnu pažnju posvetio dvojici svojih sunarodnika u redovima Mege, Alfi Kabi i Timoteu Luvavuu.

Veliki talenti su u pitanju. Znam Kabu od ranije, obojica su vrlo interesantni. Ne mogu i ne želim više ništa da kažem, sve je u njihovim rukama. Mogu da budu odlični igrači i samo je na njima da mnogo rade i vredno treniraju. Nalaze se u Srbiji, u najboljoj sredini za mlade igrače kao što je Mega, u kojoj mogu da napreduju i da se razvijaju – rekao je Rigodo.