Rikardo: Pobedu ću da proslavljam nekoliko dana, organizovaću i žurku

Pobednik trke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula, rekao je da će trijumf proslavljati narednih nekoliko dana.

Australijanac je na stazi Hungaroring došao do druge pobede u karijeri.

– Osećam se fenomenalno, kao i prvi put kada sam pobedio. Pobeda će se proslavljati narednih nekoliko dana, a organizovaću i žurku… Posle toga uzeću nekoliko dana slobodno – rekao je Rikardo posle trke.

Početak trke vožen je po vlažnoj stazi, jer je neposredno pred start pala kiša, koja je vožačima otežavala vožnju. Dvaput je sigurnosno vozilo moralo da ulazi na stazu zbog udesa.

– ‘Sejfti kar’ mi je prvi put išao u korist, ali drugi put nikako nije bilo dobro. Bio sam primoran da u poslednjim krugovima krenem u obilaženja, koja su bila baš uzbudljiva… Zaista se fenomenalno osećam i jedva čekam narednu trku u Belgiji – rekao je Rikardo.

Drugo mesto u Mađarskoj zauzeo je Španac Feranando Alonso iz Ferarija.

– Izuzetno sam ponosan šsto sam na podijumu, s obzirom da je ovo veoma teška sezona za nas. Ponosan sam i na svoju vožnju, a tim je ponosan na rezultat. Kockali smo se na kraju, išli smo na pobedu, nismo uspeli, ali smo makar na podijumu – rekao je Alonso.

Britanac Luis Hamilton završio je trku na trećem mestu, iako je startovao iz pit stopa, jer mu se u kvalfikacijama zapalio bolid.

– Ovo je bio prilično lud vikend. Imali smo dosta problema tokom njega, ali moram da se zahvalim na tim jer su pružili maksimum. U boksu su mi dosta pomogli. Bolid je bio super pripremljen, ali jedino što su kočnice bile ‘ledene’ na početku trke, to je moglo da nas mnogo košta –  rekao je Hamilton.

Naredna trka šampiona Formule jedan voziće se 24. avgusta za Veliku nagradu Belgije.