Rim: Ana Ivanović poslala kući Šarapovu

Ana Ivanović plasirala se u četvrtinale WTA turnira u Rimu pobedivši Mariju Šarapovu sa 6:1, 6:4.

Srpska teniserka još jednom je potvrila da igra možda i u životnoj formi, odigrala je ceo meč odlično i dobila Šarapovu treći put u 11. duelu.

Za razliku od finala u Štutgartu kada je Ivanovićeva posle dominantnog prvog seta psihički pala, ovoga puta je izdržala sve nalete Šarapove i zasluženo je slavila.

Njena rivalka u borbi za polufinale biće Karla Suares Navaro kojoj je Simona Halep predala meč bez borbe.

Tok meča:

Ana je prvi gem dobila bez izgubljenog poena, a zatim smo videli po brejk s obe strane – 2:1. Ivanovićeva je napravila novi brejk, a onda je u neizvesnom gemu uspela i da ga materijalizuje za vođstvo 4:1.

Srpska teniserka igrala je izvanredno – forhend joj je funkcionisao od početka, u šestom gemu odigrala je tri sjajna bekhenda i došla do novog brejka za 5:1.

U Štutgartu joj je trebalo malo duže da kapitalizuje veliku prednost u prvom setu, ali Ana je sada odigrala odličan gem i dobila prvi set – 6:1.

Na početku drugog seta Šarapova je imala dve vezane gem loptice, ali Anu je ritern savršeno služio, i bekhendom i forhendom, pa je uspela da napravi preokret – uz poklon Ruskinje u vidu duple greške Ana pravi i brejk.

Šarapova je imala spreman odgovor, uzvratila je sa dva vinera i stvorila dobru situaciju – Ana je prvu brejk loptu spasla odličnim volejom, ali je na drugoj pogrešila forhendom.

Iako je u sledećem gemu povela sa 0:30, Ana nije uspela da napravi novi brejk, već je Šarapova prvi put u meču osvojila gem na svoj servis. U sedmom gemu Ana je ponovo odigrala nekoliko spektakularnih poteza, uspela je da izdrži nalet Ruskinje, a onda je stigao i brejk. Ivanovićeva je u devetom gemu prosto razbila Šarapovu, stigla je do tri vezane brejk šanse i sjajnom forhend dijagonalom prvu pretvorila u 5:4.

Niko nije očekivao lak naredni gem i tako je i bilo. Imala je Šarapova brejk šansu, ali ana je odigrala staloženo, dobila je tri vezana poena i ostvarila veliku pobedu.