Rim: Kuznjecova predala meč, Jelena ide u osminu finala

Jelena Janković plasirala se u osminu finala Rima, a u meču koji je trajao do kasno posle ponoći, pri vođstvu od 6:2, 4:0 Svetlana Kuznjecova joj je predala meč.

Čekala je dugo Jelena na izlazak na centralni teren, odužio se meč Žil Simon – Rafael Nadal u kom je Španac slavio posle tri i po sata, pa je čeka nezahvalan zadatak imajući u vidu raspored. Već u četvrtak oko 14 časova igraće sa Alisom Klejbanovom u dublu, a oko 17 časova protiv Flavije Penete u singlu.

Meč je dobro počela, došavši do brejka u trećem gemu, a novi je napravila za 5:2 i priliku da servira za osvajanje seta. Nije joj bilo svejedno zbog pomeranja satnice i činjenice da njen meč nije premešten na neki drugi teren, pa je zahvaljujući agresivnosti i odlučnosti osvojila prvi set.

Nije joj nedostajala motivacija ni u nastavku, odmah je došla do brejka, a prelomila je kada je sprečila Kuznjecovu da joj uzvrati pri njenoj prvoj brejk šansi na meču, i usledio je novi Jelenin za 3:0. Kada je Jelena došla na korak do pobede sa 4:0, Kuznjecova je tražila lekarski tajm-aut, a nije mnogo vremena prošlo do njene odluke da preda meč.