Rim: Težak žreb za Anu, Jelenu i Bojanu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković slobodna je u prvom kolu turnira u Rimu, dok će protivnica Ane Ivanović biti domaća igračica Karin Knap.

Treća srpska predstavnica na poslednjem turniru pred Rolan Garos Bojana Jovanovski ima najteži posao u prvom kolu, pošto je čeka duel sa Amerikankom Sloun Stivens.

Za razliku od ovonedeljnog turnira u Madridu, ovoga puta se nije desilo da se sve srpske teniserke nađu u istoj četvrtini žreba. Bojana i Ana su u istoj polovini, dok je Jelena u suprotnoj.

Jelena u ‘večnom gradu’startuje u drugom kolu i tada je čeka susret sa boljom iz ruskog duela između Svetlane Kuznjecove i Marije Kirilenko. U trećoj rundi joj je potencijalna rivalka Italijanka Flavija Peneta, a u četvrtfinalu Poljakinja Agnješka Radvanjska ili Karolina Voznijacki iz Danske.

Ana u drugom kolu, ukoliko slavi protiv Knapove, koja je dobila specijalnu pozivnicu, ide na bolju iz duela Francuskinje Alize Korne i Kirsten Flipkens iz Belgije, a u trećem kolu već na Ruskinju Mariju Šarapovu. U istoj četvrtini je Simona Halep iz Rumunije, koja je potencijalna rivalka u polufinalu.

Ukoliko napravi iznenađenje i u prvom kolu eliminiše Stivensovu, Bojana će se sastati sa pobednicom susreta između Amerikanke Varvare Lepčenko i Šuai Peng iz Kine. Već u trećem kolu mogla bi da se sastane sa najboljom teniserkom sveta Serena Vilijams, koja u drugoj rundi igra sa boljom iz duela Nemice Andree Petković i Romine Oprandi iz Švajcarske.

Turnir u Rimu počinje u nedelju, a igra se za nagradni fond od 2.628.800 dolara.