Rimac: Kvalitet je na Zvezdinoj strani, ali trudićemo se da im maksimalno zagorčamo

Trener Cibone Slaven Rimac istakao je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom da je u duelu prošlogodišnjih polufinalista ABA lige crveno-beli favoriti.

Rimac je rekao da će njegov tim morati bolje da isprati njegove taktičke zamisli ako želi da se takmiči sa Zvezdom.

– Ove sezone Zvezda je promenila ekipu na način da su starije i iskusnije igrače zamenili mladima koji su gladniji, agresivniji, bolje trče. U ovoj početnoj fazi takmičenja sigurno će im faliti malo iskustva i uigranosti. Ipak, mislim da je to lepa mlada ekipa s odličnim rosterom, koja će iz utakmice u utakmicu rasti – rekao je Slaven Rimac o sutrašnjem protivniku i dodao:

– Što se naše igre tiče, bitno je da budemo bolji. U dosadašnje dve utakmice (protiv Cedevite u Kupu ƒ„Dražena Petrovića” i Union Olimpije u prvom kolu ABA Lige) nismo bili dobri, bilo je grešaka u koncentraciji i u stvarima koje moraju postati automatizam. Radimo na tome, ali je za to potreban malo duži period. Sutra očekujem bolje izdanje naše ekipe i uveren sam da je Zvezda dobar motiv za izvući maksimum. Kvaliteta je na njihovoj strani, ali mi ćemo im maksimalno zagorčati – izjavio je Rimac.

Krilni centar i prošlogodišnji osvajač ABA lige Marko Jagodić-Kuridža složio se sa svojim trenerom da su crveno-beli favoriti, ali je istakao da je Crvena zvezda i u prošlogodišjem polufinalu takođe bila viđena kao pobednik.

– Oni su i prošle godine bili kvalitetniji tim na papiru pa je presudila naša veća želja za pobedom. Imaćemo mi i sada želju, ali ne treba bežati od činjenice da su kvalitetniji od nas. Učinićemo sve da im otežamo posao i da ih pobedimo, ako se za to ukaže prilika – rekao je Jagodić Kuridža.

Cibona je u prvom kolu poražena od Olimpije na svom terenu, dok je Crvena zvezda u Pioniru ubedljivo savladala Levski.