Rio Ferdinand završio karijeru: Sve što sam ikada želeo u fudbalu samo ostvario

rio ferdinand
beta

Rio Ferdinand objavio je da završava igračku karijeru, samo dan pošto je otpušten od Kvins Park Rendžersa, prenosi BBC.

 

Ferdinand (36) je igrao na poziciji štopera, a tokom karijere, pored KPR-a, nastupao je za Vest Hem, Bornmut, Lids i Mančester Junajted, a odigrao je i 81 utakmicu za reprezentacije Engleske i postigao tri gola.

Ovo je pravo vreme da napustim igru koju volim. Kao klinac od 12 godina, koji je šutirao loptu po Pekamu sam samo sanjao da ću igrati za klub iz kraja za koji sam navijao – Vest Hem, da ću biti kapiten Lidsa, da ću osvojiti Ligu šampiona sa Mančeter Junajtedom i da ću na kraju karijere ponovo susreti sa prvim trenerom Harijem Rednapom – rekao je Ferdinand.

On je rekao da je izuzetno ponosan na svoje nastupe za reprezentaciju Engleske i dodao posebnu zahvalnost duguje ser Aleksu Fergusonu. 

– Sve što sam ikada želeo u fudbalu samo ostvario tokom 13 godina u Mančesteru. Posebnu zahvalnst dugujem jednom čoveku, ser Aleks Fergusonu, bez koga ništa ne bih postigao u fudbalu. Njegov najveći uspeh će u mojim očima biti to što nas je razvio u ljude, a ne samo u fudbalere. On će za mene uvek biti najbolji britanski trener svih vremena – jasan je Ferdinand.

Ferdinand se zahvalio porodici, kao i navijačima svih klubova u kojima je nastupao na podršci tokom karijere.loading...