Ristić: Derbi je najlepša utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri, nismo zaslužili da izgubimo

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana proteklog vikenda odigrali su 147. 'večiti' derbi, a jedan od debitanata sa tog meča bio je mladi Mihailo Ristić.

Mihailo Ristić je, po mišljenju mnogih, odigrao dobru utakmicu, i pokazao da se na njega u budućnosti može ozbiljno računati. Ipak, Mihailo je skromno prokomentarisao svoju igru:

– Moglo je i bolje u nekim segmentima – rekao je, a potom se nadovezao:

– Očekivao sam mnogo od svog prvog derbija. Jako me je zanimala atmosfera na toj utakmici, želeo sam da doživim kako sve to izgleda, i to je najlepša utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da će bti još mnogo takvih. Malo sam razočaran rezultatom, mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali šta je tu je. Idemo dalje, siguran sam da će već u sledećoj utakmici protiv njih biti suprotan rezultat – veruje Ristić.

Iza sebe ima mnogo derbija u mlađim kategorijama, i iz većine njih je izašao kao pobednik.

– Velika je razlika, iako i u mlađim kategorijama, kad igraš derbi protiv Partizana, uvek ideš na pobedu. Ali, u seniorskom takmičenju želja je 10 puta veća, ne umem da pronađem reči da opišem želju da se pobedi ta utakmica. Nažalost, nekad se i izgori u želji, ponekad stvari ne funkcionišu kako treba pa ne dođe do željenog rezultata, ali opet mislim da nismo zaslužili poraz.

Zvezdino dete veruje da ovaj tim Crvene zvezde ima dobru perspektivu.

– Ekipa koja je istrčala u subotu prvi put igra zajedno. Imamo dosta mladih igrača, i pre svega Luka i ja koji smo bili najmlađi, želeli smo da pružimo maksimum u svom prvom seniorskom derbiju. Pokušali smo sa ovakvim timom da im se suprotstavimo, i bili smo ravnopravni tokom većeg dela meča protiv ekipe koja, eto, ima devet pobeda iz devet utakmica, protiv ekipe koja igra Ligu Evrope. Oni su možda i blizu svog maksimuma, dok mi imamo još mnogo prostora za napredak, i tu vidim našu prednost u bliskoj budućnosti – smatra Mihailo Ristić.

I on, kao i ekipa, okreću se narednim utakmicama u kojima Crvena zvezda želi pobede.

– Spremni smo za Donji Srem, vreme je da prethodni derbi ostavimo iza nas, pouke smo izvukli, i sada gledamo samo napred. Ne želim da potcenim nikoga, pa ni ekipu Donjeg Srema, ali mislim da na našem stadionu pitanje pobednika ne sme da se postavlja, i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda – rekao je Ristć.