Rivaldo: Španija i Argentina su trenutno dva najjača tima, Portugalija je potencijalno iznenađenje

Bivši reprezentativac Brazila Rivaldo smatra da aktuelna generacija Selesaa nije favorit na predstojećem Svetskom prvenstvu u toj zemlji.

Rivaldo tvrdi da su dva najozbiljnija kandidata da se 13. jula na Marakani raduju reprezentacije Španije i Argentine.

On je 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji osvojio pehar na Mundijalu, a tada je selektor bio Luiz Felipe Skolari, koji i sada sedi na klupi Brazila.

I pored svega toga, Rivaldo svoje naslednike nije uvrstio među glavne favorite.

– Španija i Argentina su trenutno dva najjača tima. Kao što znamo, na ovom prvenstvu imamo osam svetskih šampiona i oni imaju svo moje poštovanje zbog iskustva. Ali, Portugalija bi mogla biti potencijalno iznenađenje – rekao je Rivaldo.

I pored toga što smatra da njegova zemlja nije među favoritima za osvajanje Boginje, Rivaldo misli da će Selesao stići do pobede u uvodnom meču za Hrvatskom.

– Mislim da će Brazil dati sve od sebe i znam da će biti pod pritiskom pre meča. Uz dužno poštovanje, uveren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu i odneti pobedu nad Hrvatskom – dodao je bivši reprezentativac.

Domaćin će biti pod lupom javnosti jer svi u zemlji očekuju šestu titulu na svom terenu. Ipak, organizatori su imali mnogo problema prilikom pripreme Mundijala, zbog kašnjenja sa radovima na stadionima, pogibija radnika i protesta širom Brazila.

– Bezbednost neće biti najveća briga tokom Svetskog prvenstva jer će se vlada i organizacioni komitet pobrinuti da sve bude u redu – zaključio je Rivaldo.

Rivaldo je tokom karijere 74 puta nosio dres nacionalnog tima i postigao 34 gola.