Roben: Ne zanima me ko će u finale, Real će osvojiti titulu

Fudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben, čija ekipa neće odbraniti titulu prvaka Evrope posle teškog poraza od Real Madrida, rekao je da ga ne zanima ishod druge polufinalne utakmice između Čelsija i Atletika iz Madrida, pošto 'to nije fudbal'.

Bajern je sinoć na svom terenu izgubio od Real Madrida sa 0:4, u revanš utakmici polufinala Lige šampiona i ukupnim rezultatom 0:5 završio takmičenje, u kome je branio titulu.

– Zaista me ne zanima (ko će da pobedi). Gledao sam prvu utakmicu prošle nedelje (0:0) i nisam mogao da gledam, utakmica nije imala nikakve veze sa fudbalom – rekao je Roben za Skaj Sport.

Roben je ocenio da će Real Madrid ove sezone osvojiti Ligu šampiona, 10. u klupskoj istoriji.

– Poštujem trenere Čelsija i Atletika (Žoze Morinjo i Dijego Simeone), svako radi na svoj način, ali mislim da će Real trijumfovati, želim im sve najbolje – rekao je holandski fudbaler.

Roben je dodao da njegova ekipa mora da prihvati težak poraz od Reala, ali da zbog te eliminacije ne bi trebalo negativno gledati celu sezonu.

– Mislim da ne možemo sve da odbacimo zbog tog poraza. U redu, izgubili smo 0:4 u Ligi šampiona, ali ne smemo da budemo negativni, bilo je i dobrih stvari u sezoni – rekao je on.

– Osvojili smo Bundes ligu uz brojne rekorde, plasirali se u finale Kupa, četvrti put u poslednjih pet godina smo u polufinalu Lige šampiona, a tri puta u pet godina smo igrali u finalu. Real je ovoga puta bio bolji od nas – rekao je Roben.

Revanš utakmica polufinala Lige šampiona između Čelsija i Atletika iz Madrida igra se večeras od 20.45 na Stamford Bridžu u Londonu.