Robinjo: Nisam znao da ću u Siti

Bivši napadač Mančester Sitija Robinjo otkrio je da do poslednjeg trenutka nije znao da će postati novi igrač 'Građana'.

 

Brazilac je važio za jednog od najvećih talenata svetskog fudbala kada je iz Santosa stigao u Evropu, a posle solidnih partija u Realu preselio se iz Madrida na Ostrvo za 44 miliona evra.

U tom vreme, za njega je veliko interesovanje pokazivao i Čelsi, koji je predvodio njegov zemljak Luis Filipe Skolari, a njegova izjava sa konferencije za štampu u Mančesteru postala je legendarna.

“Srećan sam što sam postao deo Čelsija”, rekao je Robinjo i odmah bio isprevljen od strane novinara – “Mislite Mančester Siti?” – “Da, da… Izvinjavam se”.

Brazilac je na Etihadu proveo samo 18 meseci, pre nego što je otišao u Santos na pozajmicu, a kasnije u Milan.

Sećam se da su očekivanja bila velika. Znao sam da ću igrati u Engleskoj, ali ne i u kom klubu. Međutim, bio sam veoma srećan kada sam saznao da je u pitanju bio Mančester Siti. Sve se odigralo u poslednji čas, ali tako je uvek kada sam ja u pitanju”, rekao je Robinjo za sajt Sitija, “To mi je bilo jako važno u tom trenutku. Siti mi je otvorio vrata, bio je to veliki transfer. U tom trenutku, tim nije činilo mnogo ‘velikih’ igrača, ali je klub pokazivao veliku ljubav i poštovanje prema nama”.

Lucidni Brazilac, koji je 95 puta igrao za Selesao, ponovo nastupa za svoj Santos, posle odlaska iz Italije, a s obzirom da ima 31 godinu nije nemoguće da ga u budućnosti ponovo vidimo u Evropi.