ROĐENDANSKO SLAVLJE U SKOPLJU: Partizan demolirao MZT za drugi trijumf u isto toliko mečeva!

partizan
kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana ostvarili jos jedan trijumf u ABA ligi. Posle pobede u Baru, Crno-beli deklasirali MZT, rezultatom 93:62.

 

Partizan je večeras bio sjajan, o čemu govori konačan rezultat ali i nadmoć u procentu šuta, broju skokova, asistencija i više raspoloženih igrača.

Najbolji je bio Amerikanac Vilijam Hečer sa 21 postignutim poenom i 9 uspešnih dodavanja. Pored njega istakli su se Vanja Marinković sa 16 i Stefan Birčević sa 19 poena. U timu domaćina bolji od ostalih bio je Tejms sa 20 postignutih koševa.

Već u prvoj deonici je vicešampion naše zemlje odredio dalji tok utakmice, stekavši dvocifrenu razliku koja se do poluvremena popela na plus 23 (25:48).

Treću četvrtinu je obeležio veliki broj faulova, pa su ekipe dobar deo svojih poena postigle  sa linije penala. Domaćin je konačno zaigrao u napadu, ali su ponovo podbacili u odbrani. Tada se Hečeru pridodaje Vanja Marinković, pa je Partizan vrlo brzo vratio najveću prednost od plus 24 poena.

U poslednjoj četvrtini, Crno-beli su povećavali razliku nad vrlo bledim protivnikom, da bi na kraju konačan rezultat bio 62:93.

 Naredni susret Partizan igra u petak od 19 časova. Crno beli će prvi put u ovoj takmičarskoj sezoni nastupiti pred svojom publikom i to u velikom derbiju protiv zagrebačke Cibone.