RODŽER KAO PLITAK POTOK: Novak pregazio Federera, poveo sa 23-22 i igraće za titulu

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je čas u Melburnu Švajcarcu Rodžeru Federeru.

 

Nole je prosto pregazio momka iz Bazela sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 i tako se plasirao u finale Australijan opena, gde je pet puta i osvojio titulu.

MAGIČNI NOVAK: Ovakve poene sjajnog Đokovića Federer nikad u životu nije video (VIDEO)

Ono što je možda i najbitnije, Đoković je prvi put prešao u vođstvo protiv Federera u međusobnim duelima i vodi sa 23-22.

Srpski teniser će se za odbranu trofeja boriti sa boljim iz duela Miloš Raonić – Endi Marej koji se igra u petak.

 

Tok meča:

Odlično je Novak otvorio prvi set na svoj servis i bez izgubljenog poena poveo je sa 1:0. Nastavio je u istom ritmu Novak i na Rodžerov servis, prepustio mu je tek jedan poen i lagano je uspeo da napravi brejk – 2:0. Do kraja seta Đoković je protivniku iz Bazela još jednom oduzeo servis i sa 6:1 je osvojio uvodni set posle samo 22 minuta.

Sličan scenario viđen je u nastavku meča, tj. u drugom setu. Nastavio je Novak da crta po terenu, atraktivni poeni ređali su se kao na traci i za tili čas je uz nova dva brejka je poveo sa 5:1. Federer je izbegao rezultat iz prvog seta, pa je sada osvojio dva gema – 6:2.

Po mnogima najbolji u istoriji ove igre, Rodžer Federer, dodao je gas u trećem setu, što je bilo i očekivano. Preuzeo je dominaciju na terenu, servis ga je bolje služio i konačno je pružio dostojan otpor protivniku iz Srbije.

Obojica su čuvali svoje servise, sve do šestog gema kada Đoković bio na servisu. Taj gem je ujedno bio najduži na meču, trajao je više od deset minuta, a osvojio ga je Rodžer za 2:4. Trebalo bi napomenuti i nekorektno ponašanje publike koja je aplaudirala kada je Novak u jednom momentu napravio dvostruku servis grešku.

BRUKA AUSTRALIJSKE PUBLIKE: Gledaoci se na ‘Rod Lejveru’ radovali Novakovoj greški

četvrtom setu se vodila velika borba, da bi Đoković u osmom gemu napravio brejk, a onda ga i potvrdio za svoje prvo veliko finale ove godine – 6:3.