Rodžers pobesneo zbog Staridžove povrede u nacionalnom timu: To je moglo da se spreči, razočaran sam

Fudbaler Liverpula Danijel Staridž odsustvovaće dve do tri nedelje sa terena pošto je povredio butinu trenirajući sa reprezentacijom Engleske.

Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je povreda mogla da se spreči.

– Razočarani smo pošto mislimo da je povreda mogla da se spreči. Klubovi rade drugačije od reprezentacija, mi pojedinačno gledamo svakog igrača, u smislu onoga šta su njihove potrebe – rekao je Rodžers, preneli su britanski mediji.

Staridž se povredio prošle nedelje na treningu reprezentacije Engleske, zbog čega je propustio utakmicu sa Švajcarskom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

– Igrači su različiti, a kada imate fudbalere kao što su Rahim Sterling i Danijel Staridž, potreban vam je drugačiji plan oporavka. Brzim igračima je potreban i drugi dan oporavka, dok ostali mogu da treniraju tog drugog dana. Staridž će odsustvovati dve do tri nedelje – dodao je Rodžers.

Staridž će propustiti prvenstvene utakmice sa Aston Vilom i Vest Hemom, kao i meč sa Ludogorecom u Ligi šampiona.

– On je u trci sa vremenom, kako bi se vratio na vreme za gradski derbi sa Evertonom, 27. septembra. Ovo je razočaravajuće za njega pošto je na pripremama naprono radio i delovao je spremno i snažno u poslednjoj utakmici sa Totenhemom – rekao je Rodžers.