Rodžers: Van Gala će iznenaditi Premijer liga, ovde svako svakog može da pobedi

Trener Liverpula Brendan Rodžers ocenio je da će novom treneru Mančester Junajteda Luju van Galu biti teško da u prvoj sezoni osvoji titulu.

Rodžers je dodao da će, uprkos Van Galovom iskustvu u osvajanju titula u Holandiji, Španiji i Nemačkoj, sa klubovima Ajaksom, Barselonom i Bajernom iz Minhena, Holanđanin biti iznenađen kada počne takmičenje u Premijer ligi, 16.avgusta, jer je konkurencija žestoka.

– Mislim da će videti da je takmičenje u Premijer ligi drugačije od ostalih liga u kojima je radio. U drugim ligama imate jedan ili dva tima koji se bore za titulu. Ovo je liga u kojoj najbolje ekipe i one sa dna tabele u svakom kolu mogu da izgube, a to se ne dešava često u ostalim ligama. Mislim da će ga takmičenje u Premijer ligi iznendatiti, a o tome sam proteklih godina razgovarao sa stranim trenerima koji su radili u Engleskoj – rekao je Rodžers.

Van Gal je po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu preuzeo Mančester Junajted. Na klupi je nasledio Dejvida Mojsa, koji je zbog loših rezultata otpušsten posle samo 10 meseci.

Holandski trener je tokom priprema ostvario dobre rezultate, Junajted je juče osvojio Međunarodni Kup šampiona, pošto je takmičenje završio bez poraza, a u finalu je pobedio Liverpul sa 3:1.

Uprkos velikom rivalstvu dva kluba, Rodžers je priznao da ceni Van Gala i rezultate koje je postigao u karijeri.

– On je veoma iskusan i dobar trener koji je radio u velikim klubovima. Kada počnete da se bavite trenerskim poslom, pokušavate da se učite od trenera koji imaju viziju i filozofiju, a Van Gal je jedan od takvih – rekao je Rodžers.