ROMA BEZ NOVE SENZACIJE: Liverpul sačuvao veliku prednost i zakazao bitku za evropsku krunu! (VIDEO)

Klop I Džeko
Beta

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su u polufinalu eliminisali Romu ukupnim rezultatom 7:6.

 

Roma je večeras na svom terenu posle preokreta pobedila sa 4:2, ali je zbog poraza od 5:2 u prvoj utakmici ostala bez plasmana u finale.

Liverpul je do prednosti došao posle kontranapada u devetom minutu, a strelac je bio Sadio Mane na asistenciju Roberta Firmina.

Delovalo je već posle tog pogotka da rimski klub neće moći do finala, a tako se ispostavilo na kraju, iako je u 15. minutu Džejms Milner postigao autogol i doneo izjednačenje Romi.

Vrlo brzo gosti iz Engleske stigli su do nove prednosti i to uz dosta sreće posle kornera s desne strane u 25. minutu. Edin Džeko je loše intervenisao i glavom loptu dobacio do Žoržinja Vajnalduma koji je u situaciji jedan na jedan imao lak zadatak da savlada Ailsona.

Do poluvremena Liverpul je bez većih problema kontrolisao situaciju na terenu, da bi već u 52. minutu Edin Džeko doneo izjednačenje Romi.

Posle tog gola domaćin je zaigrao znatno ofanzivnije, ali nikako nije uspevao da dodje do gola. To im je ipak pošlo za rukom u 86. minutu kada je Rađa Naingolan iskoristio proigravanje Kolarova i doveo svoj tim do prednosti, da bi potom isti igrač u poslednjim sekundama utakmice iz jedanaesterca postavio konačnih 4:2.

Liverpul će u finalu Lige šampiona 26. maja u Kijevu igrati protiv Real Madrida koji je u polufinalu eliminisao Bajern iz Minhena.