Roma posle 19 godina pokorila Sardiniju, Sampa poražena bez Mihe

Fudbaleri Lacija pobedili su Sampdoriju sa 2:0 (1:0) u 32. kolu Serije A, golovima Kandreve i Lulića, iako su od 57. minuta imali igrača manje zbog isključenja Bilje, ali to gosti nisu iskoristili i pored toga što su bili ofanzivni do samog kraja, kada im nije sviran penal. Roma je prvi put posle 1995. godine savladala Kaljari u gostima (1:3) i došla do šestog trijumfa u nizu zahvaljujući het-triku Matije Destra.

Zbog suspenzije Siniše Mihajlovića, Nenad Sakić je preuzeo vođenje ekipe Sampdorije na gostovanju Laciju, koji je vodio posle prvih 45 minuta igre. Nedostajao je timu iz Đenove i kapiten Gastaldelo, a Lacio je do vođstva došao u 42. minutu.

Tada se Keita prošetao po desnom boku, a njegov pas u sredinu iskoristio je Kandreva, kome sa šest metara nije bilo teško da matira Da Koštu. Od 57. minuta, imali su domaćini uz gol prednosti i igrača manje, pošto je Bilja dobio drugi žuti karton zbog starta nad Krstičićem, pa će propustiti meč sa Napolijem.

Napadali su gosti u želji da iskoriste brojčanu nadmoć, nisu koristili prilike, a to je kaznio Lulić u 73. minutu. Akcija je bila slična prvoj za pogodak, ali je ovaj put Mauri lepo izašao po levom boku, da bi njegovo dodavanje iz prve iskoristio Lulić za 2:0.

Nije odustajala ekipa Siniše Mihajlovića do samog kraja, u velikoj seriji kornera nekoliko puta su ponovo pripretili, a u 87. minutu Sampdorija je oštećena za penal pošto start nad Okakom nije okarakterisan kao faul.

Fudbalerima Rome gostovanja na Sardiniji nikako su prijala, jer su poslednji put slavili još davne 1995. kada je bilo 0:2, ali su posle 19 godina skinuli to prokletstvo, ne računajući utakmicu iz 2002. kada su dobili službenim rezultatom.

Matija Destro je imao svoj dan pa je servirao het-trik Kaljariju i našem golmanu Vladi Avramovu u duelu bez mnogo šansi.

Prvi put je mrežu zatresao iz kontre u 32. minutu iako su se i on i Žervinjo najpre spetljali, da bi na asistenciju Naingolana povisio na 0:2, a pobedu je overio iz nove kontre i na dodavanje Florencija sa leve strane.

Poraz tima sa Sardinije samo je minut pre kraja ublažio Pinilja iz penala koji je skrivio Benatia. Adem Ljajić je ceo meč presedeo na klupi “vučice”.

Atalanta je kiksnula kada se najmanje očekivalo, pošto je posle šest pobeda u nizu izgubila kod kuće od otpisanog Sasuola sa 0:2, a odlično izdanje gostujućih ekipa upotpunio je Torino trijumfom nad Katanijom od 1:2.

Srpski duel izostao je na “Artemio Frankiju”, gde je Fjorentina, za koju je ceo meč odigrao Nenad Tomović, savladala Udineze sa 2:1. Na klupi poraženog tima ostali su Dušan Basta i Željko Brkić.