‘Romantičari’ nisu rastužili crveno-bele: Zvezda posle goleade osigurala drugo mesto!

Crvena zvezda je kao gost na stadionu Obilića pred oko hiljadu ljudi savladala OFK Beograd sa 4:2 u okviru 29. kola Jelen Superlige Srbije.

 

Zvezda je vodila 2:0 pogotcima Darka Lazovića u 31. i Petra Orlandića u 50. minutu, ali su gosti za dva minuta uspeli da izjednače, golovima Dejana Zarubice u 54. i Nikole Cuckića u 56.

Ipak, gosti su uspeli da pobede, drugim golom Lazovića u 64. minutu, kao i Vukana Savićevića u 89.

 

Na stadionu na Karaburmi u prvom poluvremenu igralo se otvoreno, nije bilo mnogo seckanja igre, a Zvezda je praktično iz prve šanse povela. U 34. minutu Lazović je iskoristio odlično dodavanje Ristića i uspeo je da prevari golmana Čupića.

Taj rezultat ostao je do poluvremena, a već u 51. minutu Zvezda je duplirala vođstvo. Gol je postigao Orlandić posle akcije Gavrića i Lazovića. U 55. minutu Zvezda je imala šansu, promašio je Gavrić, a u kontri je OFK Beograd smanjio golom Zarubice.

Domaćinu je bilo potrebno samo tri minuta da izjednači, a u 58. minutu izjednačio je Cuckić.

Zvezda je odmah posle primljenog drugog gola krenula u ofanzivu, a u 65. minutu Lazović je svojim drugim golom doneo novo vođstvo crveno-belima. Posle centaršuta Anđelkovića volej udarcem zatresao je mrežu domaćina. Do kraja utakmice Zvezda je overila trijumf golom Vukana Savićevića u 90. minutu.